Foto: EPA PHOTO EPA SRDJAN SUKI

Već 10 godina nismo čuli nijednu dobru vest o Mihaelu Šumaheru.

Sedmostruki šampion Formule 1 je 2013. godine doživeo povredu na skijanju, a od tada se nije pojavio u javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Nagađa se u kakvom je stanju, a sada je o tome govorio Džoni Herbert koji je vozio u Formuli 1 od 1989. do 2000. godine za Beneton, Tajrel, Lutis, Zauber, Stjuart i Jaguar. Upisao je tri trijumfa i sedam podijuma.

Istakao je sada da Šumaher nije ni blizu nekadašnjeg sebe, a da nesreća je uticala i na njegovog rođenog brata Ralfa.

„Kada je Ralf Šumaher radio za „Skaj Nemačku“ vrlo često smo se sretali. Sada on mora da radi mnogo stvari za porodicu posle onoga što se desilo Mihaelu. Sazreo je, mnogo je drugačija osoba nego kada je bio vozač. Sada je dobro ljudsko biže. Mnogo se promenio jer je morao da se nosi sa situacijom oko brata“, rekao je Herbert za „Gruver sport“.

Mihael Šumaher
Mihael Šumaher; Foto: EPA/ERCOLE COLOMBO

Rože Benoa, blizak prijatelj Mihaela, istakao je da je 54-godišnji Šumaher „bez nade“, te je Herbert istakao da su to „užasne vesti“.

„Nikada nema novih vesti. Ono što znamo je da nikada ne dobijamo dobre vesti. Strašno je pomisliti da Mihael i dalje nije ni blizu onog Mihaela koga smo poznavali. To je jako tužno. On bi digao svoj glas, uvek je bio jako svestan onoga što može i onoga što ne može da uradi. Njegov karakter je takav da vam je uvek sve pričao u lice, direktno. Setite se Belgije sa Dejvidom Kultardom. Bio bi jako dobar na televiziji“, rekao je Herbert.

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar