Srbija, Italija, odbojka, žene, odbojkašice, Olimpijada
Foto: PEDRO PARDO / AFP / Profimedia

Maja Ognjenović, srpska reprezentativka u odbojci poziva na oprez pred četvrtfinale Evropskog prvenstva u odbojci.

Srpkinje su u nedelju u osmini finala savladale Mađarsku sa 25:20, 25:19 i 25:17, ali teže nego što je većim delom prvog seta to izgledalo.

PROČITAJTE JOŠ:

Vodile su naše odbojkašice u tom delu igre i sa 21:8, ali na kraju dopustile rivalkama da nadoknade veći deo zaostatka.

„Pričali smo mnogo puta o tome koliko se teško motivišemo kad igramo ove, unapred dobijene utakmice. Mislim da ćemo morati da poradimo na tome jer nas u četvrtfinalu očekuje Francuska, koja je poprilično ozbiljan protivnik, ali koju smo glatko dobili u grupi. Evidentno je da su podigli nivo forme, jer su pobedili Belgiju i iznenadili Hrvatsku. Mislim da se ovakvim ili sličnim pristupom ne možemo nadati ničemu dobrom. Sve smo svesne i to je pozitivno, jer vidimo da ovako ne ide. Ne dolazimo do željene igre i forme, ako možemo da pričamo o formi u ovom momentu“, rekla je Ognjenovićeva posle meča sa Mađarskom.

Srpske igračice brane titulu prvaka Evrope osvojenu na prošlom prvenstvu.

„Ali, da se vratimo na početak, teško je igrati protiv Mađarske protiv koje nismo nikad igrali, a znamo da je to selekcija od koje smo daleko jači i kvalitetniji. Nadam se da ćemo do srede da se malo, ne mogu da kažem saberemo, nije ništa bilo loše, ali da poradimo na toj želji da ipak više bacimo akcenat na nas. Mi kad smo na terenu na visini zadatka i kad mi igramo 100 posto onda je poznato da ne postoji protivnik koji može da nam se suprotstavi“, konstatuje Maja.

Ognjenović će, protiv Francuske u četvrtfinalu upisati svoj jubilarni 300. meč za reprezentaciju.

„To nisam znala. Sigurno da može, to je ogroman broj utakmica, ali kad se osvrnem oko sebe i koliko je godina prošlo i takmičenja, onda 300 možda i zvuči malo! Lepa brojka i može da bude motiv, u svakoj utakmici tražim ponešto“.

Prethodnih dana nije se osećala dobro, pa je zbog umora malo pauzirala.

„Bolje je mnogo sada. Da ne pričam da sam jedino ja umorna, ali kod mene je bilo nekog hroničnog premora, bilo je dva dana kad sam se osećala loše. Imala sam visoku temperaturu, ali to je protutnjalo i prijalo mi je što sam odmorila, pa je sad sve u najboljem redu“, istakla je Maja Ognjenović.

Podsećamo, Srbija igra protiv Francuske u sredu prvog septembra u borbi za polufinale Evropskog prvenstva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare