Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odbojkašice Srbije su se plasirale u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što su u "Beogradskoj areni" pobedile Mađarsku u tri seta, rezultatom 25:20, 25, 18, 25:17.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija će u borbi za polufinale igrati protiv Francuske koja je posle drame u pet setova eliminisala Hrvatsku. Meč se igra u sredu, 1. septembra.

Furiozno je krenula Srbija u prvom setu. Pogađale su naše devojke, blok je bio odličan, a Mina Popović je servisom opteretila primačice Mađarske i čas posla je naš tim napravio razliku koja je rasla do 13 peona prednosti u jednom trenutku.

Bila je to rapsodija srpskih odbojkašica i činilo se da će ovo biti jedan od najubedljivije dobijenih setova.

To kao da je izazvalo opuštanje kod naših devojaka,, koje su počele da greše, a sa druge strane odbojkašice Mađarske su pronašle blok i servis i malo po malo krenule da tope prednost Srbije.

U jednom trenutku su serijom poena uspele da priđu na 24:20, ali je prednost bila prevelika i Srbija je osvojila prvi set.

Međutim, ta serija je dala krila Mađaricama koje su u istom ritmu krenule u drugi set i pružile žestoki otpor Srbiji.

Igralo se poen za poen sve do sredine drugog seta, kada je konačno Srbija pronašla svoj ritam i uspela da na servis Mine Popović odlepi i da dođe do šeest poena prednosti.

Od tog trenutka do kraja drugog seta, naše devojke su kontrolisale dešavanja na terenu i ovoga puta nisu dozvolile nikakve oscilacije. Drugi set je uspešno priveden kraju, što je olakšalo i igru u trećem setu.

Posle izjednačenih četiri poena, Srbija na servis Bianke Buše pravi razliku i ubrzo stiže do pet poena prednosti. Ipak, do sredine trećeg seta, Mađarska uspeva da se delimično približi i smanji na tri poena zaostatka.

Ipak, naše devojke su uspele da zafrže koncentraciju i prvenstveno uz dobar servis privedu meč kraju bez ikakve drame rezultatom 25:17 u trećem setu.

Sve detalje pratite uživo na blogu Nova.rs.

Srbija – Mađarska 25:20, 25:18, 25:17

Dvorana: Beogradska arena   Sudije:  Andrea Pušer, David Fuentes   Gledalaca:

Srbija: Bjelica, Blagojević, Bošković, Buđa, Carić, Kocić. Lazović, Milenković, Mirković, Ognjenović, Popović, Rašić, Veljković.

Mađarska: Bađinka, Gilmeš, Juhar, Kiš, Nemet, Palag, Pap, Pekarik, Šakmari, Šuš, Talas, Torok, Tot, Vešenji.

25:17 – Bravo, bravo, bravo. Pale su Mađarice, još tr pobede do zlata

Srbija je uspela d aprivede meč kraju i sa ubedljivih 25:17 na kraju treći set i najlakše osvoji i plasira se u četvrtfinale. Sada su na redu Francuskinje.

21:16 – Ne predaju se Mađarice, ali Srbija ide ka pobedi

Taman su se odbojkašice Mađarske približile, ali je Srbija servisima napravila novu razliku.

17:10 – Bravo devojke, sjajna Mina Popović

Tri sjajna servisa Mine Popović koja večeras briljira i odjednom je kraj mea blizu.

14:10 – Poen za poen, Srbija čuva prednost

Nastavljen je meč posle pauze, a ekipe igraju poen za poen, što omoguava našim devojkama da čuvaju prednost.

11:8 Velika pauza, zbog problema sa sa semaforom

Mađarska je vezala dva poena, lai je usledila pauza jer je nastao problem sa semaforom. Devojke se hlade, a pauza traje više od pet minuta.

11:6 – Sjajna igra Srbije

Briljiraju naše devojke, kontrolišu meč. Ognjenović sjajno razigrava sve devojke, a servis dobro funkcioniše.

5:2 – Srbija pokušava da slomi Mađarice

Krenule su poen za poen Srbija i Mađarska, a onda je na sevis Bianke Buše, Srbija vezala tri poena i odlepila se već na startu.

25:18 – Bravo devojke, još set do četvrtfinala

Nisu dozvolile odbojkašice da im sudijska greška poljujlja samopouzdanje i uspele su da privede drugi set kraju bez mnogo drame. Sjajno je pogađala Tijana Bošković. Ostaje još samo jedan set do plasmana u četvrtfinale.

21:16 Srbija lomi Mađarsku, sudija nam oduzeo poen

Devojke igraju bez greške i kontrolišu situacju na parketu. Ne žele da se kockaju sa razlikom kao u prvom setu. Iznervirao je i susdija naše devojke koji je posle čelendža dodelio poen Mađarskoj iako nikome nije bilo jasno zašto. Selektor Terzić je u jednom trenutku poludeo, a publika krenula da zviždi.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

19:13 – Rašić i Bošković lome Mađarice

Razigrale su se naše odbojkašice, a prednjače Milena Rašić i Tijana Bošković

15:10 – Konačno, Srbija pravi razliku

Rešile su Mađarice da skupo prodaju kožu, ali uspele su naše devojke da nađu ritam i pre svega servisima Mine Popović da dođu do serije poena i odlepe se u ddrugom setu.

7:7 – Pršti na sve strane, potpuni egal u Areni

Au kakva odbojka se igra. Mađarice konsantno vode, naše devojke odgovaraju. Očigledno je da naše rivalke igraj potpuno rasterećeno.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

2:3 – Velika borba na startu drugog seta

Mađarice su na krilima završnice u prvom setu, odlično krenule u nastavku i igraju inspirisano i izjednačeno sa našim devojkama.

25:20 – Dobro je, Srbija je dobila prvi set

Malo su se mučile u završnici seta naše devojke i dozvolile Mađarskoj da proigra pre svega u bloku i na servisu. Ipak, prednost je bila velika da bi set bio ugrožen, ali je igra u završnici seta bila opomena da se ne sme ni jednog trenutka opustiti.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

24:20 – Kocka se Srbija, Mađarice još u životu.

Pogubile su se Srpkinje, Mađarice lete po terenu i sada su se vratile u igru.

21:12 Serija Mađarica, Srkinje se opustile

Iako i dalje naše devojke imaju veliku prednost, dpzvolile su protivnicama da se malo razigraju i vežu nekoliko poena. Prvi set nije ugrožen, ali zbog nastavka meča treba biti fokusiran.

19:8 – Prva mini serija Mađarske

Nakon što su vezale još tri poena i došle do plus 13, naše devojke su dozvolile Mađaricama da prvi put vežu dva poena.

16:6 – Publika uživa u spektaklu naših odbojkašica

Poigravaju se naše ddvojke sa nemoćnim Mađaricama. Sjajno serviraju, blok olakšava igru u polju, a puca se iz svih oružja i za čas posla je deset razlike.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

12:5 – Srbija igra raznovrsno, ali su proigrale i Mađarice

Igraju raznovrsno naše devojke. Npada se i kroz sredinu preko Milene Rašić, a tu su i Tijana Bošković i Buša. Počele su Mađarice sa druge strane da pogađaju, pa uspevaju da koliko toliko drže priključak.

6:1 – Bravo devojke, Mađarice su skroz pogubljene

Nastavile su naše devojke da dominiraju. Sevisi Buše i blokovi nerešiva enigma za Mađarice.

4:1 – Dominantan start Srbije

Naše su od starta stavile do znanja ko je favorit. Posle odličnog servisa Maje Ognjenović, usledio je poen iz bloka, pa projektil Tijane Bošković iz kontre. Mađarska je svoj prvi poen osvojila posle greške, ali su odmah iz servisa uzvratile. Srbija je i do četvrtog poena došla kada je blok upasivio napad Mađarske i iz kontre lako poentirala.

Francuskinje iznenadile Hrvatsku

Beogradska arena pravi domaćin

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare