Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Francuski teniser Žil Simon objasnio je zbog čega nije mogao da nastupi, na svom, verovatno poslednjem US Openu karijere.

Simon je diskvalifikovan s turnira, jer je njegov trener Etjen Laforž pozitivan na koronavirus. Teniser je dobio negativan nalaz, ali je bio u kontaktu sa trenerom i nije vakcinisan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bio sam u kontaktu i sada sam blokiran u hotelu na deset dana, bez mogućnosti da igram. Saznao sam u petak ujutru, nakon što sam bio u kontaktu sa trenerom. Stigli smo u četvrtak uveče i bio je pozitivan test. Sad malo oseća groznicu. Moj test je bio negativan i nemam pojma kako ću da provedem ovih deset dana“, ispričao je Simon, a preneli su francuski mediji.

Njega smatraju jednim od onih koji brane Novaka Đokovića zbog stava o vakcinaciji. Novak je prošle godine podigao buru rekavši da ne želi uslovljavanje vakcinom koja nije dovoljno testirana.

Simon svoj stav o vakcinaciji zasniva na strahu, odnosno odsustvu straha od virusa.

„Svojim izborom, od samog starta nisam hteo da se vakcinišem. Posle, kad je delovalo da će to postati uslovno, onda sam rekao sebi da bih mogao. Ali, na US Openu sam ostao bez vremena, prošli su rokovi za pun proces vakcinacije. Nije mi još i to trebalo, povrh promene podloge i vremenske razlike… posle se vraćam u Evropu gde stvari nisu iste. US Open je bio poslednji veliki događaj koji bih mogao da propustim i eto prošao je“, kaže Simon.

Dodao je i da je mogao da igra i kao „registrovani kontakt“ da je bio vakcinisan.

„Da, mogao sam, samo bi me češće testirali. Zato osećate obavezu da to uradite. Ako znate da svaki put to može da vam oduzme po deset dana“, ističe Simon.

Ovo je tek drugi put da propušta US Open još od 2006. godine i konstatuje da ih zaista nije mnogo preskočio.

„Hteo sam da iskoristim priliku jer sam bio poslednji koji je ušao (kao 103. teniser). I eto me tamo kažem da mi je to možda bio poslednji US Open… Ovako nešto nije zabavno ni kad se desi desetom igraču planete. Sada, mašina od tela ne startuje sama od sebe posle deset dana u sobi. Imam svoju strunjaču, opremu, bicikl, ali sam sam i nemam nikakav pogled. Nalazim se unutar zgrade oblikovane kao slovo ‘U’, pa gledam u zidove“, objasnio je Francuz.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare