Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, kaže da je razlaz sa Slobodanom Kovačem bila najbolja odluka na duže staze i da je doskorašnji selektor za nju saznao još posle četvrtog mesta na poslednjem Evropskom prvenstvu.

Posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, šestog mesta u Ligi nacija i osvojenog četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu prethodnog meseca, počelo je da se šuška o odlasku Kovača i promeni na klupi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

OSS je smenio sve selektore, na svim nivoima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, ostao je samo Zoran Terzić na mestu selektora ženske reprezentacije.

Kovač je za Nova.rs ispričao kako je sve doživeo i da je za smenu saznao od igrača, što svakako nije način da dođe do rastanka sa bivšim reprezentativcem i čovekom koji je kao selektor nasledio Nikolu Grbića i osvojio Evropsko prvenstvo 2019.

„Još u ličnom razgovoru u prostorijama Saveza, u prisustvu tim menadžera Edina Škorića, posle prvenstva Evrope saopštio sam mu izvesnost ovakvog raspleta. Naravno, nisam mogao niti želeo sam da sečem jednu tako bitnu stvar, već se sačekalo na kolektivni stav najodgovornijih ljudi u Savezu. Razumem Bobinu reakciju, poznajem ga 35 godina, sarađivao sam sa njim i dobro znam da je veliki emotivac i voli to što radi, ali ko nije nikada sam nešto ostavio ili dobio otkaz taj i nije bio trener. Znam iz sopstvenog iskustva“, kaže Gajić za „Danas„.

Prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije objasnio je i zašto je rastanak bio neminovan.

„Može da se ispiše čitav elaborat na tu temu, ali to bi bilo interesantno i čitljivo stručnoj publici, zato ću maksimalno da pojednostavim odgovor. Uzimajući u obzir čitavu situaciju i atmosferu u selekciji, procenili smo da dalji Bobin ostanak, na duže staze, ne bi bio od koristi ni reprezentaciji ni njemu ni Savezu. Nisu sporni ni on kao trener ni igrači, svako je odličan u svom domenu, samo nisu više bili jedni za druge. Kao kada se zavole dobra devojka i dobar momak, uđu u vezu pa je raskinu, ne zato što su loši već zato što nisu bili pravi spoj“, poručio je Gajić u intervjuu za „Danas„.

BONUS VIDEO Pogledajte dosad neviđene snimke Novakove vile u Sremu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare