Novak Đoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

I dok već punih mesec dana postoji permanetni, svakodnevni pritisak na tenisere i teniserke da se vakcinišu odjednom je na adresu WTA stigla poruka koju je malo ko očekivao u ovom trenutku. Sve ovo je donelo potpuno novi momenat o učešću Novaka Đokovića na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ

Postavljao se pitanje koji će igrači i igračice igrati u Melburnu jer je oko 35 odsto igrača nevakcinisano, ali je sada doneta promena.

Naime, najpre su svi profesionalni sportisti kako u lokalu, tako i oni koji dolaze iz inostranstva morali da pokažu da imaju dve primljene vakcine da bi se takmičili. Ipak, izgleda da se od te odluke odustalo.

Kako prenosi Ben Rotenberg, američki novinar, objavio je mejl koji nije smeo da procuri, barem ne u ovom trenutku.

Teniski savez Australije je poslao dopis WTA u kom stoji da bi i nevakcinisani igrači mogli da učestvuju u Melburnu, ali u slučaju da odrade dvonedeljni karantin. Zapravo, ukoliko malo razmislimo, sve ovo nije donelo nikakvu promenu u odnosu na ovu godinu. Svi se i dalje živo sećaju fotografija Novaka sa terase tokom izolacije pred početak turnira u Melburnu.

Navodi se u mejlu da će igrači morati da imaju negativni PCR test 72 sata pre odlaska u Australiju, te da će morati redovno da budu testirani tokom turnira. Dok oni koji su vakcinisani imaju povlasticu da ne moraju u izolaciju.

I sam Rotenberg se ogradio jer postoji mogućnost da se sve još nekoliko puta promeni do 17. januara kada bi trebalo da počne Australijan open.

Sve ovo je izazvalo pravu paniku među navijačima koji ne žele da propuste priliku da gledaju najbolje tenisere sveta. I dalje su u toku pregovori čelnika turnira sa Vladom Viktorije oko toga koje će biti obaveze, a koja prava profesionalnih sportista koji od 1. januara 2022. godine budu dolazili u ovu zemlju.

BONUS VIDEO Pogledajte neviđeni snimak vile Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare