Slobodan Kovač ljut zbog tretmana koji imaju odbojkaši Srbije
Slobodan Kovač; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Slobodan Kovač, koji je od ove subote više nije selektor odbojkaša Srbije, objasnio je za Nova.rs kako se prema njemu poneo Savez, koji čak nije odlučio ni da mu javi da je saradnja okončana.

Bio je to samo poslednji u nizu nekorektnih poteza prema igračkoj legendi i selektoru koji je doneo Srbiji evropsko zlato pre samo dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi treneri ne treba da budemo iznenađeni. Neko ko komanduje je odlučio da to nije dobro što radimo i napravio je tu vrstu smene. Mislim da je trebalo da se pozove i da se kaže. Ne treba da mi to jave drugi. To je jutros uradio Podraščanin, rekao mi je: Žao mi je, sad sam pročitao na portalu. Najiskrenije sim kartica mi ne radi najbolje, da li se blokirala ili nije… Možda nisu mogli da me dobiju direktno na telefon, ali evo ti si me dobio i milijardu ljudi koji su me zvali do sada. Ako si hteo da me dobiješ – mogao si. Mi smo razgovarali posle Evrospkog prvenstva… Prvi sam rekao da mislim da smo mogli više i da koliko god hoćemo da predstavimo četvrto mesto ako uspeh da bi se kao zaštitili to nije uspeh. Mogli smo bolje. Postoji niz činjenica, ali nemam nameru da se pravdam. Trudio sam se da radim svoj posao najbolje, normalno da je čoveku krivo, ali bavim se takvim poslom da to spada u rok službe. Stvarno nemam tu nameru, niti razlog da se sa nekim prepucavam, niti da objašnjavam. To je takva situacija, komandujući u Savezu nije zadovoljan i koja priče. Nadam se da će neko drugi da bude bolji i uspešniji“, rekao je Kovač za Nova.rs.

On je na klupu Srbije stigao pre dve godine, kao zamena za Nikolu Grbića. Manje od mesec dana nakon što je postavljen, poveo je ekipu na Evropsko prvenstvo i uzeo je zlatnu medalju.

Od tada je Srbija propustila Olimpijske igre u Tokiju, u Ligi nacija je bila šesta, a na novom Evropskom prvenstvu četvrta.

„Jedno zlato nije dovoljno. Mi sportisti treba da se dokazujemo na svakom novom takmičenju. Na poslednjem takmičenju smo nažalost bili četvrti i to je rezultiralo nezadovoljstvom u OSS, to je njihova odluka to ne mogu da promenim. Imao sam razgovor pre dolaska ovde i možda je bilo u vazduhu da će tako nešto da se desi, ali u svakom slučaju… Dobio sam informaciju da su treneri mlađih kategorija da ne bi pročitali iz novina obavešteni, mene nisu obavestili. Valjda bi trebalo da obaveste selektora, ali, vidiš, to nije tako“

Pojasnio je po čemu će pamtiti period koji je proveo kao selektor.

„Pamtiću prvih 25 dana do Evropskog prvenstva koje je bilo i čudno i brzo. Zatim korona i čitava jedna izgubljena godina, u principu nisu dve godine, već bukvalno jedna godina. Korona je ostavila puno traga u smislu zajedničkog rada, ostavila je traga na igračima. Drago mi je da su se posle ovog Evropskog prvenstva naši igrači vratili da budu opet lideri u svojim klubovima. Uroš Kovačević je već tri kola zaredom MVP u Poljskoj, Atanasijević kod mene igra dobro. Igrači u Rusiji odlični Luburić, Ivković, Jovović, u Italiji Lisinac i Podraščanin na izuzetno visokom nivou. Da ne zaboravim i Krsmanovića u Rusiji. Znači nešto smo dobro radili uz svo poštovanje trenera sa kojima rade 10 dana pre prvenstva i sedam slobodnih pokazalo je da je taj rad u reprezentaciji bio dobar. Zdravi su što je najvažnije i igraju dobro. Voleo bih da se EP završilo bolje, tako je kako je. Mislio sam da na sledećem takmičenju moze da bude drugačije…“

Foto: Starsport

Pojasnio je da zapravo nije ni imao ugovor sa OSS.

„Ružna je reč otkaz, ja nisam imao ugovor sa Savezom od kada mi se završio u januaru mesecu 2020. godine. Posle toga nismo potpisivali drugi ugovor, nemam ugovor sa Savezom da bi bio raskinut.“

Sad je u najtrofejnijem poljskom klubu u 21. veku.

„Dobro sam sada, malo je nezgodno vreme za odigravanje utakmice jer je derbi protiv Jastreževskog koji je skoro osvojio Superkup. Igra najbolju odbojku u Poljskoj pa sam se trudio da najbolje pripremim ekipu. Radim u dobrom klubu, uvek su u vrhu, ako nisu osvajali, ali su uvek u vrhu i uvek imaju naše igrače. Poremetio nas je nedolazak Tejlora Sandera, nije se ni javljao. U tom iščekivanju ekipa nije izbalansirana, ali se uprava trudila da napravi prave poteze. Nije lako zameniti Sander svi znamo koliko je dobar odbojkaš“, kaže Kovač za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Nikada viđeni snimci vile Novaka Đokovića na Pavlovačkom jezeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare