Foto: Košarkaški savez Srbije
Foto: Košarkaški savez Srbije

Seniorska muška 3x3 basket reprezentacija Srbije otputovala je u Pariz, gde će od 10. do 12. septembra učestvovati na FIBA 3x3 Evro Kupu (Evropskom prvenstvu).

Srbija će na ovom prvenstvu braniti titulu prvaka osvojenu 2019. godine u Debrecinu. Titula je osvojena i 2018. godine u Bukureštu, a zbog situacije sa pandemijom koronavirusa turnir se nije igrao prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpska reprezentacija će ovoga puta nastupiti u malom izmenjenom i podmlađenom sastavu u odnosu na onaj koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Našu zemlju će predstavljati Aleksandar Ratkov i Mihajlo Vasić (obojica igrali za ekipu Liman), Dejan Majstorović (Ub), kao i Miroslav Pašajlić (Ub), koji će na ovom prvenstvu menjati Dušana Domovića Buluta..

Pašajlić je pre desetak dana bio MVP FIBA 3×3 Mastersa, koji se održavao u Debrecinu.

Stručni štab koji prati ekipu čine treneri Marko Ždero i Danilo Lukić, fizioterapeut Stojan Subašić, kao i selektor Goran Vojkić.

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi A, a protivnici za plasman u četvrtfinale biće reprezentacije Belgije i Ukrajine.

Prvog dana takmičenja (u petak), Srbija će biti slobodna. U subotu će Srbija ihgrati oba meča grupne faze i to protiv Belgije od 19.45 časova, a potom i protiv Ukrajine od 21.35 časova.

Potencijalni protivnici u četvrfinalu su selekcije Francuske, Litvanije i Austrije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar