Foto: Starsport

Posle velikih uspeha na Mediteranskim igrama u Oranu, srpske strelce od 9. do 21. jula očekuje učešće i na Svetskom kupu u Južnoj Koreji.

Dve od ukupno šest medalja u Alžiru osvojila je Zorana Arunović koja će i u korejskom Čangvonu biti kandidat za odličja u miksu i u indivudualnoj konkurenciji u disciplini vazdušni pištolj.

PROČITAJTE JOŠ:

Njen trener Jelena Arunović izuzetno je zadovoljna ostvarenim rezultatima na Mediteranskim igrama u Alžiru, pre svega jer je ovo bilo prvo takmičenje na kome nije bila u prilici da bude uz svoju takmičarku:

„Bile smo pomalo zabrinute kako će sve to ispasti, ali moram da priznam da sam imala odličnu saradnju sa Goranom Mikecom, Damirovim trenerom koji je Zorani mnogo pomagao. Dobro sam spremila Gorana i Zoranu za sve što tamo može da se desi i zato sam jako zadovoljna, jer sam uradila odličnu pripremu takmičenja“, konstatuje Jelena Arunović i dodatno analizira rezultate iz Orana:

„Mnogi su pomalo potcenjivački gledali na takmičenje na Mediteranskim igrama, ali konkurencija je zaista bila veoma jaka. U prilog tome govori i podatak da recimo Grci, koji su na Svetskom kupu u Bakuu u miksu osvojili zlato, nisu ni uspeli da se domognu finala. Takođe, Italija i Francuska imaju izuzetne takmičare, a iako to možda rezultat ne pokazuje Damir i Zorana su do zlata u miksu stigli rutinski“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je bila novina u Oranu je da je takmičenje u miksu prethodilo nadmetanju u individualnoj konkurenciji:

„Zorana je to iskoristila na najbolji mogući način, kao pripremu i ostvarila je najbolji kvalifikacioni rezultat sezone u individualnoj konkurenciji. Za dlaku joj izmakla borba za zlato, bukvalno je nedostajao 0,1 krug, ali možemo biti zadovoljni jer je jasno da u njenim nastupima ima još dosta prostora za napredak“.

Takmičenje na Svetskom kupu u Južnoj Koreji po rečima Jelene Arunović biće veoma izazovno:

„Pre svega jer nam je put bio veoma otežan usled svih kovid protokola koji tamo vladaju. Presedali smo u Dohi, a aerodrom u Busanu je zatvoren pa smo morale da letimo za Seul, a onda još šest sati putujemo do krajnjeg odredišta. Zorana ranije nije bila u situaciji da ide sa takmičenja na takmičenje bez treninga, pa da bismo prevazišli te probleme napravili smo treninge simulacije pucanja za koje smatram da će nam u datoj situaciji pomoći da spremno dočekamo start Svetskog kupa“, objašnjava Jelena Arunović i dodaje:

„Po rasporedu, kvalifikacije će se pucati 11. jula, a tek sutradan ujutro finale. To su dodatne novine kojima ćemo morati da se prilagodimo. Nadam se da će Zorana dobro otvoriti meč, da će ući u finale i da će biti u prilici da se bori za medalju. Međutim, sve ove učestale promene koje se u našem sportu dešavaju u poslednje vreme nas stavljaju na veliki test, ali potrudićemo se da se na pravi način izborimo sa svim tim novinama. Sve to nas tera da radimo više i dodatno razmišljamo kako da prevazilazimo sve te situacije, ali čvrsto verujemo u koncept i plan koji smo osmislile i nadamo se da će nam to doneti željeni rezultat“, zaključila je Jelena Arunović.

BONUS VIDEO Doček Damira Mikeca na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar