Kakav uspeh! Svaka čast!

Srpska atletičarka Angelina Topić napravila je veliki uspeh u finalu skoka uvis na Evropskom prvenstvu za takmičare do 18 godina. Angelina je osvojila zlatnu medalju skokom od 1,92 metara.

PROČITAJTE JOŠ:

Topićeva je jednom rušila motku na skokovima visine 1,83, 1,88, 1,94, a dva puta je bila neuspešna u pokušaju da obori Svetski juniorski rekord na visini od 1,97.

Srebrnu medalju je osvojila Nemica Johana Goring rezultatom od 1,88 metara, dok je broznu odnela Belgijanka Merel Maes skokom od 1,86.

Ovo je treća medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu. Prve dve su osvojile Teodora Boberić (srebro) i Natalija Dragojević (bronza) u troskoku.

Boje naše zemlje na prvenstvu, koje se održava od četvrtog do sedmog jula, u Jerusalimu, brani čak 25 takmičara, od toga pet atletičara i 20 atletičarki.

Evropsko prvenstvo za mlade atletičare možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO Ivana Vuleta – devojka koja je vratila nadu u srpsku atletiku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare