Maks Ferstapen
Maks Ferstapen; Foto: EPA-EFE/Alejandro García

To ga je motivisalo da radi još više

Vozač Red Bula i aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen pričao je o svom ocuu Josu, koji nije verovao u njegov uspeh na najvećoj sceni.

PROČITAJTE JOŠ:

Holanđanin je prošle sezone postao prvak Formule 1 nakon što je trijumfovao u poslednjoj trci sezone, gde je bio bolji od Luisa Hamiltona, sedmostrukog osvajača titule.

Posle deset trka u novoj sezoni je ponovo lider sa 181 bodom, iza njega je Serhio Perez, njegov klupski kolega, dok je treći vozač Ferarija Šarl Lekler.

Ipak, Ferstapena je otac stalno terao da radi više, a isticao je i da će pre biti vozač kamiona ili autobusa, nego legenda Formule 1.

„Moj otac nikada nije rekao da ću postati šampion. Pričao mi je da ću postati vozač kamiona ili autobusa. Na svom putu do Formule 1 nikad nisam dovoljno radio u njegovim očima. Smatrao je da sam opušteniji u odnosu na njega u pogledu pristupa trkačkom vikendu,“ izjavio je Maks Ferstapen i nastavio:

„Pobeđivao sam u svojim trkama i sve to, ali on je rekao da to nije dovoljno za uspeh u Formuli 1. Mislim da me je takvim pristupom vrlo dobro pripremio za kritike ili buku oko mene.“

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u nedelju na „Red Bul ringu“ u Austriji.

Mečeve sa Vimbldona i trke Formula 1 možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Ferstapen odustao, zapalio mu se bolid

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare