Foto: EPA-EFE/DAN ISTITENE

Fernando Alonso je jedan od najboljih vozača u istoriji Formule jedan, ove godine će nakon reaktivacije iz penzije voziti za Alpinu, ali cilj nije napad na treću šampionsku titulu u karijeri.

Alonso će početkom ove sezone startovati po prvi put od 28. marta 2018. i Velike nagrade Bahreina. Pažnja javnosti je ogromna, mnogi očekuju da će 39-godišnji vozač pokušati da sa tona svrgne Luisa Hamiltona, ali i sam Alonso, koji je poslednji put slavio na trci još 2013, a na podijumu se našao 2014. godine, ističe da su ove godine ambicije nešto drugačije:

„Formula jedan je sport koji ne dopušta preterano planiranje unapred. Vaš zadatak je da pokušate da se zabavite što je više moguće i da uživate u isto vreme dok radite jako kako biste postigli rezultate i ostvarili snove koje imate“, rekao je on tokom konferencije za medije.

PROČITAJTE JOŠ...

Alonso će u julu napuniti 40 godina, pa se mnogi pitaju da li će moći da izdrži napore, ali Alonso ne smatra to problemom:

„Znam da se mnogi pitaju da li ću moći, ali nisam toliko star“, na šta se nadovezao njegov timski kolega, 16 godina mlađi Esteban Okon:

„Izgleda kao da ima 20 godina“.

Ipak, Španac je „spustio loptu“:

„Najdominantniji vozač danas, Luis Hamilton, ima 35, 36 godina. Nije kao da sam stariji 20 godina od njega“, dodao je Alonso, nakon čega je otkrio ipak šta očekuje:

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

„Nemam konkretan cilj ili zamisao šta želim da postignem ovim povratkom. Ono što želim jeste da testiram sebe, da pokušam da pomognem timu u prelaznom periodu iz Renoa u Alpin i pokušam da pomognem u pravljenju momentuma. Svi mi volimo da pobeđujemo, ali na kraju nedelje samo jedan u tome uspe, i samo jedan može da bude šampion te godine. To je veoma teško naciljati. Biću srećan ukoliko budemo rasli kao tim, i ukoliko budemo konkurentni u bliskoj budućnosti“, zaključio je Alonso.

Podsećamo, on je u februaru doživeo nezgodu kada ga je automobil udario tokom vožnje bicikla, zbog čega je morao da bude podvrgnut operaciji vilice, ali se ubrzo vratio, počeo da trenira, da bi tokom treninga početkom marta postavio deveto najbrže vreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar