Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

"Azuri" u strahu.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Luiđi Datome, reprezentativac Italije, meč protiv Dominikanske Republike okončao je sa osam poena za 18 minuta i igri, a po završetku meča koji je njegova selekcija izgubila 87:82, rekao je:

„Mislim da smo jako dobro počeli meč. Kontrolisali smo utakmicu, a oni su kasnije kreirali dobre šuiteve i pogađali ih. Nije ovo bila dobra utakmica, a kada ne šutiramo dobro ne znači nam to ako su svi ostali elementi igre perfektni“, rekao je Datome.

PROČITAJTE JOŠ...

Protiv Filipina igraće verovatno za plasman u drugu fazu, a ako domaćin Svetskog prvenstva dobije Angolu u 2. kolu…

„Jako bitna utakmica, probaćemo da se pripremimo i odemo u drugu rundu. Verovaćemo u sebe, ali biće teško kao što je bilo sada i pre dva dana. Sada nije vreme za euforiju i pritisak, dovoljno smo iskusni. Igraćemo na njihovom terenu i moraćemo da budemo koncentrisani na posao, a ne na publiku“.

Posebno je govorio o Džordanu Klarksonu, prvoj zvezdi FIlipina:

„Imaju jednog sjajnog igrača i svi oko njega su dobri. Veoma je bitno da Klarksona ograničimo, jer ga ne možemo zaustaviti do kraja“, poručio je Datome.

Pomoćni trener u stručnom štabu Italije, Edoardo Kasalone, otkrio je šta je presudilo:

„Mislim da su naši igrači igrali dobro na početku. Kontrolisali su meč kao što je Điđi rekao, ali… Na kraju smo u trećoj četvetini promašivali otvorene šuteve, šutirali smo 24 odsto i mislim da smo na kraju dobro igrali. Moramo da idemo napred verujući da ćemo se vratiti“, objasnio je Kasalone.

BONUS VIDEO