Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Milan Borjan, kapiten Crvene zvezde, odigraće se 50. evropski meč za crveno-bele i tako će se izjednačiti sa Vladimirom Petrovićem Pižonom.

Četvrta zvezdina zvezda je odigrala 50 mečeva u crveno-belom dresu, a ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti već u februaru će kanadski reprezentativac postati apsolutni rekorder kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Borjan je u klub stigao u leto 2017. godine, a od tog trenutka je Zvezde igrala od prvog kola kvalifikacija i za Ligu Evrope, ali i za Ligu šampiona. Osvojio je sa Zvezdom tri titule šampiona Srbije, dva puta branio u Ligi šampiona i obezbedio dva proleća u Ligi Evrope.

Borjan je sjajnim odbranama u mečevima na inostranom i domaćem terenu ukupno osvojio 5.263 boda u algoritmu UEFA u kom ulaze partije u domaćim i međunarodnim takmičenjima, ispred drugoplasiranog Olivera Baumana iz Hofengajma koji je imao 5.244 i Dominika Livakovića iz zagrebačkog Dinama sa 5.049 poena.

Borjan je na pet mečeva u Ligi Evrope ostvario 21 odbranu, a od toga se šest intervencija vode kao ziceri koje je čuvar mreže crveno-belih zaustavio, a i prošle nedelje je izabran u idealni tim kola.

Podsetimo, Borjan ima i dva meča u dresu Ludogoreca, pa mu je ovo zapravo 52. evropski meč. Ipak, u crveno-belom dresu je upisao 50. izlazak na teren.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar