Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Zenit je u prvoj utakmici drugog kola Evrolige savladao ekipu Žalgirisa na gostovanju sa 70:64, a glavni akteri utakmice bili su bivši igrači Crvene zvezde Bili Beron i Džordan Lojd.

Tokom prve četvrtine nije ekipa nije uspela da se „odlepi“, a prvu osetniju prednost imali su košarkaši Zenite tokom drugog perioda (+12).

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom poluvremenu, Žalgiris je uspeo rezultatski da se vrati, pa je čak i poveo sredinom trećeg perioda. Ipak, ta prednost nije dugo trajala, a ruski tim od kraja treće deonice pa do kraja nije ispuštao prednost.

Najveće zasluge za pobedu Rusa imaju Bili Beron i Džordan Lojd, koji su i u prvom kolu bili odlični. Lojd je upisao 19 poena, uz šut iz igre 7/11, dok je Beron imao 11 poena na svom kontu.

Osim njih, niko drugi u ekipi Zenita nije bio dvocifren, ali je značajan doprinos imao Ponitka sa po šest poena i asistencija i sedam skokova.

Kod poraženog tima Janis Strelnieks je imao 14 poena, dok su dvocifreni bili i bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj i Lukas Lekavičijus sa po deset postignutih koševa.

Zenit sada ima dve pobede, dok je litvanski tim na začelju lige sa dva poraza.

EVROLIGA, 2. KOLO

Četvrtak

Žalgiris – Zenit 64:70

20.00 Panatinaikos – Fenerbahče

20.05 Makabi – Crvena zvezda

20.30 Bajern – Barselona

Petak

18.00: Uniks – Monako

19.30: Efes – CSKA Moskva

20.00: Alba – Asvel

20.00: Olimpijakos – Real Madrid

20.30: Baskonija – Olimpija Milano

Standings provided by SofaScore LiveScore

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

PROMO

BONUS VIDEO Željko Obradović o svom kumu Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar