Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Jago dos Santos, plej Zvezde, ostaće u bolnicu nakon što je doživeo težak udarac u meču 29. kola Evrolige protiv Makabija (80:84).

Sada se oglasila i Zvezda sa dodatnim informacijama i težini njegove povrede.

Jago se povredio na dva i po minuta do kraja utakmice, dobio je žestok udarac u glavu od strane košarkaša Makabija Bonzija Kolsona, a epilog svega je lakši potres mozga.

PROČITAJTE JOŠ

„KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je naš igrač Jago Dos Santos zadobio povredu po tipu impresivne frakture prednjeg zida frontalnog sinusa, kao i lakši potres mozga, i to kao posledicu udarca od strane protivničkog igrača laktom u predelu čela. Nakon hitno sprovedene dijagnostike i pregleda neurohirurga i ORL specijaliste, Jago Dos Santos je zadržan u KBC Zemun na observaciji tokom noći. Ovakav tip povrede obično zahteva operativno lečenje koje je u razmatranju. KK Crvena zvezda će o daljem stanju, kao i prognozi lečenja i oporavka Jaga Dos Santosa naknadno obavestiti javnost“, stoji u saopštenju Zvezde.

Povreda Jaga dos Santosa je novi udarac za Zvezdu koja je meč protiv Makabija igrala bez Nemanje Nedovića, Nikole Topića, Treja Tompkinsa, Branka Lazića i Miloša Teodosića.

Brazilac je meč završio sa 20 poena, jednim skokom i sedam asistencija.

BONUS VIDEO Sukob na Pariz – Huventud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare