Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crvena zvezda je od 20 sati domaćin u majstorici, odlučujućem meču sa Partizanom za titulu ABA lige, a tenzije su sve veće.

Posle 160 i nešto više minuta košarke, brojnih incidenata, saopštenja, kritika suđenja i uzavrele atmosfere, došlo se do tačke usijanja.

Zvezda i Partizan igraju majstoricu za titulu ABA lige, crveno-beli brane regionalni tron, crno-beli žele da postanu šampioni prvi put još od 2013. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Kako su prethodne derbije obeležili incidenti i dešavanja van terena, tako je nastavljeno i pred peti, odlučujući duel.

Partizan je podneo krivične prijave zbog jezivih pretnji upućenih trojici košarkaša putem društvenih mreža, a Zvezda se obratila navijačima kako bi utakmica protekla u normalnoj atmosferi.

Crveno-beli su domaćini u hali „Aleksandar Nikolić“, jer su se za prednost domaćeg terena izborili kao prvi u ligaškom delu takmičenja.

„Dragi zvezdaši, čeka nas najvažnija utakmica ove sezone – utakmica za trofej. Navijajmo za Crvenu zvezdu najglasnije i najbučnije, onako kako samo mi znamo i umemo: glasno, fer, sportski i korektno. Pomozi klubu u utakmici godine, ne bacaj ništa na teren, već budi uz tim sada kada je najvažnije. Budi uz Zvezdu, svi kao jedan“, poručili su iz Zvezde.

Na letku upućenom navijačima precrtani su upaljači, topovski udari i staklene flaše, dok su kao jedini dozvoljeni navedeni „grla“ i dlanovi kao znak podrške i navijanja.

„Ovo je naša kuća, a mi smo dobri domaćini. Ne damo svoje, ne damo ono što nam pripada. Sada je potreban huk sa tribina, kakav samo Crvena zvezda ima. Fer, sportski, glasno, nikada glasnije i nikada snažnije. Mi stojimo na bedemima naše tvrđave. Ponosni i spremni na sve. Borba je zagarantovana, svi kao jedan, zajedno do poslednje sekunde. Ostavite i vi kao i naši igrači poslednji atom snage“, navodi se u poruci crveno-belih na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO Žocova lekcija navijačima: Velika sramota, nemojte nikad više ovo da radite

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar