Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Atmosfera linča pred odlučujući meč finala ABA lige.

Crvena zvezda i Partizan igraju u ponedeljak od 20.00 odlučujući peti meč finalne serije ABA lige koji će odlučiti šampiona, a nakon što smo bili svedoci brojnih incidenata, stvar preti da eskalira u poslednjem duelu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako Nova.rs saznaje, košarkaški klub Partizan podneo je krivične prijave zbog pretnji putem društvenih mreža upućenih trojici košarkaša crno-belih.

„Tačno je da je podneta krivična prijava od strane KK Partizan zbog pretnji koje su upućene kosarkašim preko Tvitera. Prijava je podneta danas protiv NN lica, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika“ potvrđeno nam je u tužilaštvu.

Naime, na Tviteru su se pojavile dve pretnje zbog kojih su u klubu reagovali zbog straha da bi lica koja su ih uputila mogla da prisustvuju petoj, odlučujućoj utakmici.

Korisnik pod imenom Božo Bjelica je svoju pretnju uputio Urošu Trifunoviću koji je u četvrtoj utakmici izveo nesportski gest i uputio neprikladne reakcije prema klupi Crvene zvezde o čemu je govorio i Dejan Radonjić. Trener Crno-belih Željko Obradović, kao i sam Uroš Trifunović uputili su izvinjenje zbog tog poteza, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne linč, makar na društvenim mrežama.

„Majmun je večeras završio svoju karijeru. On toga nije svestan, ali će mu uskoro sve biti jasno… I ne samo to, on više nije vlasnik svog života. I to će mu biti jasno vrlo skoro“, stoji u tekstu pomenutog tvita.

Foto: Screenshoot

Da nije ostalo samo na Urošu Trifunoviću svedoči još jedan komentar korisnika pod Imenom Soldateska koji je pomenuo i Kevina Pantera i Matijasa Lesora.

Panter je targetiran zbog pokazivanja srednjeg prsta, dok Lesor bio akter incidenata posle druge utakmice.

Foto: Screenshoot

„Nećete živi izađi iz hale gospodo, niti igrači niti sudije koji su u kombinaciji doveli do ovakve atmosfere. Pokazivati k*rčeve bez kazne, možda može u Americi. Naravno postoji i opcija i da vas dobijemo i svi mirno odete kući, Panteru, Trifunoviću i Lesoru“, stoji u drugoj brutalnoj pretnji u kojima su označeni i profili pomenuta tri košarkaša.

Parizan je momentalno reagovao i slučaj prijavio policiji zbog ugrožavanja sigurnosti i molba za hitnu reakciju zbog osnovane sumnje da će lica biti večeras u hali.

Slučaj je prosleđen tužilaštvu i odeljenju za visokotehnološki kriminal.

BONUS VIDEO Ovacije Duletu Vujoševiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare