Saša Obradović, Dušan Alimpijević i Aleksandar Đorđević Foto:Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia/Peđa Milosavljević/Starsport/Michele Nucci / Zuma Press / Profimedia

Još uvek traje sezona u evropskoj košarci, a timovi u gotovo svim ligama vode bitku za domaće trofeje.

Ipak, glavni događaj, fajnal-for Evrolige u Beogradu, doneo nam je odbranu trona od strane Efesa i istovremeno označio prelomnu tačku kada ekipe kreću u pripremu za narednu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Posebno će zanimljivo biti da se prati razvoj situacije sa trenerima najjačih evropskih klubova koji će imati uticaj i na pojedine srpske trenere.

Na pomolu je prava trenerska vrteška jer je nekoliko klubova okrenulo novi list i dočekaće narednu jesen sa novim stručnjacima što jasno ukazuje da će sastavi doživeti određene kadrovske promene.

Kada je Evroliga u pitanju, Baskonija je prva povukl apotez i dovela umesto Nevena Spahije, Đoana Penjaroju iz Valensije, ali se ključne promene tek očekuju.

U kontekstu dolaska u Baskoniju pominjao se i Dušan Alimpijevićć. Srpski trener je imao izvanrednu sezonu i sa Bursom stigao do finala Evrokupa, pa njegovo ime iskače u gotovo svim kombinacijama.

Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijević; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Iako je ugovorom vezan za Bursu, teško je poverovati da bi u slučaju prave ponude Alimpijević ne bi spakovao kofere i otišao na stepenik više u karijeri.

On se poslednjih dana pominja kao jedno od rešenja za trenera Makabija iz Tel Aviva zajedno sa imenima kao što su Ćavi Paskval i Pablo Lasom, a pojedini mediji su ga čak selili u redove CSKA.

Razlog za to jeste odlazak Dimitrisa Itudisa posle osam godina sa klupe moskovskog giganta. On će se preseliti u Fenerbahče iz kojeg će po rečima klupskog predsednika Alija Kodža otići Aleksandar Đorđević.

Što se tiče CSKA, njih očekuje remont i verovatno još jedna sezona bez Evrolige pa će i igrački kadar značajno da se menja sa novim šefom stručnog štaba. CSKA navodno čak razmišlja o Dušanu Alimpijeviću s obzirom na mladost i trenerski potencijal, mada u Izraelu tvrde da je opcija i Janis Sferopulos.

Aleksandar Đorđević će čekati šansu na novoj adresi pošto se Fenerbahče okreće drugim rešenjima, a posle iskustva u Panatinaikosu, Bajernu, Virtusu i Istanbulu ponude neće izostati.

Aleksandar Đorđević Foto:Michele Nucci / Zuma Press / Profimedia

Kada je u pitanju Saša Obradović, on je u Monako stigao sredinom sezone i došao sa ekipom na korak od fajnal-fora pa će dobiti poverenje i za sledeću sezonu.

Posebni će biti interesantan slučaj Ergina Atamana. Turski stručnjak je doneo Efesu dve uzastopne titule prvaka Evrope i postoje najave da bi mogao da traži nove izazove.

NBA insajder Adrijan Vojnarovski javio da je dvostruki uzastopni šampion Evrope sa Efesom na radaru nekoliko klubova sa one strane Atlantika i da bi mogao da dobije i konretne ponude.

To je zanimljivo i zbog sve češćih najava da da bi MVP Fajnal fora Vasilije Micić mogao da menja sredinu, možda čak da se zaputi u SAD zajedno sa dugogodišnjim šefom.

Ugovor je istekao i Jorgosu Barcokasu na klupi Olimpijakosa, ali se očekuje d aposle dobre sezone dobije ponudu za produženje saradnje

Jedno od najinteresantnijih imena biće i Ćavi Paskval. Zbog situacije u Rusiji i činjenici d aZenit nećemo gledati u Evroligi, treba očekivati da eminentni stručnjak bude glavna meta svih koji žele novo ime na klupi.

U svakom slučaju, čim se klupske sezone budu završile čeka nas vrelo transfer leto i brojne promene koje mogu izmeniti sliku evropske košarke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar