Foto: Starsport

Izgleda da je sastanak direktora Košarkaške lige Srbije i ABA lige dao rezultat

Prvo će se igrati za titulu prvaka Srbije, pa onda za zvanje šampiona ABA lige. Na predlog direktora КLS Aleksandra Grujina održan je hitan sastanak sa direktorom ABA lige, Milijom Vojinovićem.

Cilj je bio da se nađe kompromisno rešenje oko termina finala, kako ne bi došlo do poklapanja utakmica i čini se da je rešenje na pomolu.

Rukovodstvo šampionata Srbije istrajalo je u nameri da se prvo igra završnica plej-ofa КLS, pa je finalna serija pomerena za dan ranije.

PROČITAJTE JOŠ

Tako će borba za titulu državnog prvaka početi već u petak, 9. juna, umesto 10. juna kao što je planirano, i Crvena zvezda će dočekati FMP. Revanš je u nedelju, 11. juna, u Železniku, a eventualna majstorica odmah dan kasnije u hali „Aleksandar Nikolić“.

Nakon toga će krenuti finalna serija ABA lige između Partizana i Crvena zvezda, koji bi prema prvobitnom planu trebalo da počne 12. juna. Tačni termini i dalje nisu poznati, ali je jasno da može da dođe do pomeranja, odnosno da će prva utakmica biti odigrana 13. juna.

Termini daljih mečeva za regionalni tron trebalo bi uskoro da budu definisani.

Crno-beli imaju prednost domaćeg terena, prvo će se igrati dve utakmice na njihovom parketu, potom jedna, ako treba i još jedna na terenu crveno-belih, dok bi Partizan bio domaćin i potencijalne majstorice.

Regionalni šampion biće ekipa koja prva dođe do tri pobede.

BONUS VIDEO Vlade Divac ekskluzivno za Nova.rs o Jokiću, medaljama, Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar