Foto: EPA/MICHAEL NELSON CORBIS

Pau Gasol od danas je i zvanično novi košarkaš Barselone, potvrdili su Katalonci na svom zvaničnom sajtu, kao i sam Gasol na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ...

„Veoma mi je drago da objavim da se vraćam kući i da ću uskoro ponovo biti deo Barseloninog košarkaškog tima. Želim da svojim iskustvom i veštinama pomognem klubu u ključnom delu sezone, dok u isto vreme radim na povratku u takmičarsku formu.

Srećan sam zbog povratka u klub u kom sam započeo karijeru, i uzbuđen sam zbog nove prilike. Nadam se da ću ubrzo doprineti prvom timu. Želim da zahvalim Barseloni i njenom osoblju jer su omogućili da im se pridružim“, napisao je dvostruki šampion NBA lige i košarkaš koji je šest puta igrao na Ol star utakmicama.

Gasol je profesionalnu karijeru započeo 1998. godine u Barseloni, iz koje je 2001. otišao u Memfis Grizlise. Pored Memfisa, igrao je još za Los Anđeles Lejkerse, Čikago Bulse, San Antonio Sparse, da bi 2019, nakon nekoliko meseci, napustio Milvoki Bakse.

Dve titule osvojio je sa „jezerdžijama“ 2009. i 2010. godine, kada je uz Kobija Brajanta bio jedan od nosilaca igre ekipe iz „grada anđela“.

Povratak Gasola u klub u kom je potekao nije prošao bez problema, s obzirom na to da je pre dva dana prvobitno objavljeno da je potpisao, da bi nešto kasnije Gasol demantovao tu informaciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar