Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da se njegov tim dobro spremio za početak takmičenja u Evrokupu, gde je crno-belima protivnik Hamburg.

Meč između Partizana i Hamburga igra se u utorak od 19 sati i 30 minuta u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nama je veoma dobro poznat jer smo napravili analizu, gledali mnogo utakmica i jasno nam je da je to tim koji igra izuzetno agresivnu košarku, koji pokušava čak i posle primljenih poena da trči, to je glavna karakteristika. Bez ikakve dileme moramo da svedemo broj njihovih poena iz tranzicije na minimum, oni su ih zarađivali u ovim utakmicama koje smo skautirali. Moramo da budemo svesni da igraju presing 40 minuta i agresivnu odbranu, da budemo spremni na to. Moramo i da zaustavimo njihove ključne igrače koji dosta kreiraju i ništa manje pogađaju“, rekao je Obradović pre meča.

Napominje i da je kod igrača video veliku želju, ali podseća da će uvek biti stvari koje treba popraviti.

„S obzirom na to da je prva utakmica ima posebnu draž, novo takmičenje, vidim kod igrača veliku želju na treningu, a i otkako smo se okupili i sa te strane nemam zamerke. One mogu da postoje i uvek će postojati, ali treba da se proba da se ima koncentracija što duže. U ovih nekoliko utakmica u ABA ligi je bilo dosta dobrih stvari, ali i nekih loših trenutaka. Sve je to možda i normalno s obzirom na to da se ekipa navikava na mene i da je za sve potrebno vreme“, kaže Žoc.

Ne želi previše da se osvrće na činjenicu da se i u Evrokupu promenio format takmičenja gde su takmičari podeljeni na dve grupe, a plej-of se igra na jednu utakmicu.

„Svima je isto, kako i nama, tako i drugima. Najbolje što možemo je da se prilagodimo ovom takmičenju i da bez dileme imamo jednu stvar u glavi – da razmišljamo samo o sledećem protivniku. To je Hamburg u ovom trenutku. Sve ostalo je po mom mišljenju bespotrebno razmišljati, praviti planove i kalkulacije, misliti o plej-ofu i jednoj utakmici nema nikakvog smisla“, istakao je trener crno-belih i dodao da će ekipa biti ista kao i protiv Cibone u ABA ligi.

BONUS VIDEO: Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare