Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde su posle velikog preokreta savladali Cedevitu u četvrtom kolu ABA lige rezultatom 79:64.

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasniji su bili Holins i Mitorvić sa po 13 poena, Ivanovič je ubacio 12, aKalinić 11 dok je Kuzmić ubacio 10 poena uz 11 skokova.

Očajno je Crvena zvezda otvorila utakmicu. Promašivalo se i pod košem i sa distance što je Cedevita kažnjavala kako je odmicala prva deonica.

Posle kratkog preokreta na krilima mini serije Nejta Volersa, Zvezda je u potpunosti stala i dozvolila rivalu da serijom od 12:0 stekne lepu prednost.

Nije bilo rešenja za Luku Rupnika, apogašao je Ogast koji je često bio sam na zicerima.

Sa druge strane su se crveno-beli utkivali ko će više da promaši.

Tek je u završnici prve četvrtine sa dva koša uz faul Lulka Mitrović na kratko uspeo da trgne svoj tim.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Gosti su ipak nastavili na staru druge deonice i plus sedma sa kojim su ušli u četvrtinu za čas posla podigli na dvociferenu razliku koja je rasla i do 15 poena prednosti.

Cedevita je sipala trojke, dok su domaći sve promašivali. Delovalo je kada se ušlo u poslednja tri minuta da će gosti imati veliku razliku na poluvremenu, ali je onda usledilo buđenje domaćih, odlična odbrana i serija trojki.

Pogađali su prvo Holins, pa zatim i Kalinić i ekipa Dejna Raonjića je velikom serijom došla do preokreta i prednosti od jednog poena na poluvremenu.

U trećoj četvrtini smo videli veliku borbu na obe strane. Nijedan tim nije upeo da se odlepi i napravi prednost,

Na momente smo viđali manje serije, ali se već tada je bilo jasno da Cedevita pada i da će domaći uskoro prelomiti meč.

To se i desilo početkom četvrte deonice kad aje Kuzmić dva puta zakucao,a posle nekoliko dobrih odbrana je Zvzeda polako gradila prednost koja je sredinom poslednjeg perioda došla do 10 razlike.

Tada se razigrao Ivanović, a posle tri minuta očajne košarke Zvezda je privela meč kraju.

Crvena zvezda sada ima skor od tri pobede i jednog proraza i u narednom kolu ide na gostovanju u Bar. Cedevita je doživela i drugi uzastopni poraz.

Crvena zvezda – Cedevita 79:64

Dvorana: Aleksandar Nikolić.    Sudije: Hordov, Koljenšić, Dragojević

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 6, Uskoković, Davidovac 6, Mitrović 13, Kalinić 11, Dobrić 8, Holins 13, Simonović, Ivanović 12, Kuzmić 10.

Cedevita: Pulen 3, Edžam 13, Kin 6, Ogast 6, Blažič 16, Hodžić, Ščuka 2, Dimec, Radovanović, Karmajkl 1, Rupnik 11.

ABA liga, 4. kolo

Split – Studentski centar 94:101

Krka – Zadar 80:66

Borac – Mega 80:68

FMP – Mornar 83:81

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 79:64

Subota

Budućnost – Igokea 81:67

Petak

Cibona – Partizan 61:79

Standings provided by SofaScore LiveScore


Sva dešavanja ste mogli da pratite uživo na blogu Nova.rs.

40′ Kraj, Zvezda ubedljivo do pobede – 79:64

Videli smo odrađivanje posla obe ekipe u poslednjem minutu, pa je domaći tim stigao do ubedljive pobede.

39′ Brutalno zakucavanje Holinsa – 75:62

kalinić je nastavio seriju promašaja, ali je Edžam pono katastrofalno pogrešio i Holins je u kontri čini se stavio tačku na meč. Posle još jednog promašaja gotiju Ivanović je poveća prednost posle prodora.

38′ Horor košarka, greška za greškom – 71:62

Dobrić je promašio dva bacanja, ali je Edžam u sledećem napadu napravio korake. Odgovorio je Kalinić sa koracima već u sledećm napadu, pa faul u napadu Kina.

37′ Suša u napadu Zvezde – 71:62

Ponovo Zvezda nije uspela da postigne koš, ali je Cedevita postigla smao jedan poen s bacanja preko Blažiča.

36′ Period bez poena, Zvezda čuva prednost – 71:61

Dva napada Cedevite i jedan Zvezde koji su završeni promašajem.

35′ Cedevita gubi konce, raste prednost Zvezde – 71:61

Pogodio je Dobrić dva bacanja, pa je usledila greška Cedevite i nameran faul Pulena koji mu je bio ujedno i peti i kraj meča. Ivanović je postigao oba i doneo sedam razlike. Posle ubacivanja sa strane, Ivanović je sjajnim driblinzima pogodio koš uz faul i po prvi put doneo dvocifrenu razliku svom timu.

34′ Zvezda propustila šansu da se odlepi – 64:61

Kalinić je zapalio publiku trojkom posle ofanzivnog skoka. Imala je šanse Zvezda da se odlepi posle promašaja gostiju,a li je Kalinić u drugom navratu promašio. Kaznila je to Cedevita posle dobrog poteza Karmajkla koji je iznudio faul za bacanja i pogodio jedno.

33′ Tehnička za Cedevitu, velika borba za svaku loptu 61:60

Sjajno je probio Pulen za lako polaganje, pa promašaj Zvezde, ali je Kalinić došao do lopte uz tehničku za simuliranje Rupnika.

32′ Velika bitka na oba kraja parketa – 61:58

Nastavila je Cedevita sa promašajima, da bi u sledećem napadu Kuzmoć bio fauliran na šutu, ali je pogodio samo jedno bacanje. Usledila je trojka Blažiča posle loše odbrane Zvezde. Odgovorio je Kuzmić novim zakucavanjem.

31′ Brutalno zakucavanje Kuzmića – 58:55

Nije pogodila Cedevita u prva dva napada, a između toga je Kuzmić brutalno zakucao.

30′ Trojka Ivanovića za kraj treće četvrtine – 56:55

Posle tri ofanzivna skoka, Dobrić je pogodio sa poludistance za izjednačenje. Kin je u sledećem napadu iznudio faul i pogodio dva bacanja, ali je Ivanović trojkom doneo prednost crveno-belima

29′ Cedevita čuva prednost – 51:53

Koš Cedevite, pa jedan od dva sa linije bacanja Nikole Ivanovića koji igra dosta lošu utakmicu. Pulen je promašio put za tri, a revanširao mu se Ivanović.

28′ Žestoko na obe strane – 50:51

Napravila je Cedevita faul u napadu, a Dobrić doneo izjednačenje košem s poludistance. Ipak, Jaka Blažič je pogodio trojku za novu šrednost. Dobrić je još jednom dobrom akcijom smanjio na jedan poen zaostatka.

26′ Vraća se Zvezda, sjajna rola Mitrovića – 46:48

Lep roling Luke Mitrovića za prekid serije Ljubljančana koji nisu uspeli da odgovore, jer su promašili otvorenu trojku. Zakomplikovala je i Zvezda u sledećem napadu, ali je na sreću ostao posed za crveno-bele što je Davidovac iskoristio da iznudi faul. Usledio je koš uz faul Mitrovića posle promašaja Dobrića za tri za vraćanje u igru.

25′ Zakucavanje, pa trojka za novo odlepljivanje Cedevite – 42:48

Novi konfuzan period domaćih. Usledilo je sjajno zakucavanje Cedevite, pa trojka posle nove greške i Radonjić je morao da traži tajm-aut.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

24′ Preokret Cedevite – 42:43

Posle novog promašaja Ivanovića, Edžam je pogodio trojku za preokret. Pokušao je Dobrić da odgovori, ali je promašio kao i Ivanović posle ofanzivnog skoka.

23′ Tehnička Radonjiću, zvižduci publike – 42:40

Nije bio zadovoljan Radonjić odlukom sudije da sudi faul nad Jakom Blažičem pa je protestvovao i dobio tehničku. Blažič je pogodio bacanje,a Ogast promaio šut za tri poena.

22′ Zakucavanje Kuzmića, prvi poeni u nastavku – 42:39

Zvezda je promašila i treći napad posle novog promašaja Cedevitae, a usledila je kontra koju je povukao Blažić a Holins prekinuo faulom i sprečio lake poene. Zvezda je uspela da ukrade loptu, au kontri je zakucao Kuzmić za plus tri.

21′  Serija promašaja, nema promene rezultata – 40:39

Zvezda je krenula promašajem Kalinića u prvom napadu, ali je Kuzimić zaustavio Ogasta i sprečio poene Cedevite. UUsledio je i promašaj Voltersa iz lake pozicije, pa se krenulo u nastavku bez poena.

Kraj druge četvrtine Sjajan finiš domačih i preokret 40:39

Pogodila je Cedevita slobodno bacanje za tehničku, a onda je Kalinić pogodio oba koje je imao posle faula Edžama. Usledio je promašaj Blažiča, a Zvezda je u poslednjih 10 sekundi uspela da preko Holinsa dođe do tri slobodna bacanja koja je Holins pogodio i doneo preokret.

20′ Kalinić dobio tehničku, navijači poludeli – 35:38

Promašio je Murić šut sa poludistance, ali je Zvezda odmah izgubila loptu, a klupa domaćih i publika tražili faul. Međutim, Murić je ponovo promašio šut, a Edžam napravio faul. Kalinić je u tom trenutku prišao sudijama i dobio tehničku grešku.

19′ Kalinić zapalio dvoranu sa dve trojke, Zvezda se vratila – 35:38

Kavakva trojka Kalinića za eksploziju oduševljenja malobrojne publike. Usledila je odlična odbrana i nova trojka Kalinića za potpino ludilo.

18′ Raspucao se Holins – 29:38

Holins nastavlja seriju, nova trojka za jednocifrenu razliku. Ipak, Pilen je iznudio faul i pogodio jedno bacanje za plus 9.

17′ Zvezda igra sve bolju odbranu, ali i dalje promašuje – 26:37

Podigla je Zvezda svoju odbranu, ali je samo dv abacanja pogodio Volters uz nove promašaje iz igre. Šteta, mogli su domaći da se potpuno vrate.

Nikol Kalinić, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

16′ Holins drži Zvezdu iznad vode – 24:37

Pogodila je Cedevita za plus 16, a agoniju Zvezde je prekinuo Holins prvom trojkom. Odmah je sjajni Rupnik iznudio faul i pogodio oba slobodna bacanja. U narednom napadu je Holins jajnim prodorom vezao svoj peti poen.

15′ Nastavio se raspad Zvezde – 19:33

Prvi napad posle tajm-auta je bio novi promašaj za crveno-bele. Sreća pa je Rupnik napravio grešku i vratio loptu preko pola. Usledio je novi promašaj Voltersa.

14′ Cedevita nastavlja da dominira u šutu za tri poena – 19:33

Raste prednost. Pogodila je novu trojku Cedevita, Zvezda promašila još jedan napad, da bi Jaka Blažič novom trojkom i najvećom razlikom  za goste naterao Radonjića da traži tajm-aut.

13′ Zvezda promašuje zicere, ne može da se sastavi – 17:27

Neverovatni promašaji i greške domačih. Posle faula u napadu je usledio i promapja zicera Luke Mitrovića. Cedevita to nije kaznila.

12′ Festival promašaja za tri – 17:27

Serija promašaja za tri na obe strane. Davidovac i Simnović su promašivali za Zvezdu, Pulen za Cedevitu. Blažić je konačno prekinuo post i uz koš i faul sa tri poena doneo dvocifrenu prednost.

11′ Nema poena na startu druge četvrtine – 17:24

Karmajkl je napravio korake u prvom napadu, ali je Zvezda propustila prilku da smanji jer je Davidovac promašio trojku. Promašio je i Pulen na drugoj strani

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

10′ Kraj prve četvrtine, Cedevita andigrala Zvezdu – 17:24

Nije bilo poena u poslednjem minutu posle po jednog nerealizovanog napada oba tima.

9′ Trojke Edžama za najveću prednost, odgovrio Mitrović – 17:24

Zvezdina odbrana ne psotoji. Dve trojke Edžama su odvele Cedvitu na plus 11, a ponovo je odgovrio Mitrović uz koš i faul koji se pretvorio u nova dva poena posle skoka.

8′ Sjani Davidovac drži Zvezdu – 13:18

Ponovo Davidovac pogađa za tri posle Lakih poena rivala. Mešutim Cedevita ponovo dolazi do lakih poena iz reketa. Usledio je koš Mitrovića uz faul.

7′ Davidovac prekinuo seriju Cedevite – 7:14

Otišla je Cedevita i na 10 poena prednosti posle promašaja Mitrovića, ali je Davidovac odgovrio trojkom za prekid serije.

6′ Cedevita sada gazi crveno-bele – 4:12

Promašio je Kuzmić još jedan šut za Crvenu zvezdu što je Ceveita kaznila dobrim napadom i zakucavanjem za velikih osam poena prednosti. Radonjić je tražio tajm-aut.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

5′ Zvezda ne može da pogodi bazen – 4:10

Serija loših napada creno-belih i velikih promašaja. Rupnik je uspeo da pogodi tri bacanja i malo odlepi svoj tim.

4′ Serija Olimpije za novi preokret – 4:7

Odmah je Rupnik odgovorio trojkom, a usledila je i ukradena lopta za seriju od pet poena i novo vođstvo Cedevite.

3′ Evo i prvih poena za crveno-bele – 4:2

Posle izgubljene lopte ekipe iz Ljubljane je usledio dobar napad Voltersa koji je iznudio faulna šutu i uspeo da pogodi jedno  bacanje da se ekipa upiše na semafor. Na krilima podrške, domaći su odigrali odličnu odbranu i već u sledećm napadu bila u prilici da preokrene rezultat, ali su promašili dve trojke pre nego što je Volters pogodio za prvo vođstvo.

2′ Zvezda i dalje bez poena – 0:2

Uspeli su domaći da upute i prvi šut na koš, ali bez rezultata. Nije to Cedevita kaznila.

1′ Loš početak Zvezde – 0:2

Zvezda je u otvorila meč izgubljenom loptom Holinsa. na drugoj strani je Ogast lepo poentirao na obruču. I drugi napad domaćih je završen izgubljenom loptom.

Zagrevanje preD utakmicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar