Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Nikola Jokić nastavlja da briljira u NBA ligi, a njegove partije ga stavljaju u red najužih kandidata za nagradu najkorisnijeg igrača. Igra toliko nestvarno da je jedna američka novinarka odlučila da nauči nekoliko reči srpskog jezika.

Kejti Ving je novinarka koja prati Denver Nagetse, a nakon sjajnih poteza srpskog centra protiv Boston Seltiksa odlučila je da zatraži pomoć od navijača iz Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Želela je da nauči kako da prevede na naš jezik „You can’t stop him“, a nije dugo čekala na odgovor.

Navijači su joj objasnili da treba da napiše „Ne možete da zaustaviti“, a ona je u objavi koristila i dijakritički znak za slovo ž.

Novinarka je objavila video zapis na kome Jokić igra pik en rol akcije sa Fakundom Kampacom (kog sve češće zovu „mini Jokić“), a nakon toga postiže poene.

Najpre je to uradio iz koraka uz dosta osećaja, a nedugo zatim je pogodio sa linije za slobodna bacanja.

Podsetimo, srpski centar je na 27 utakmica Nagetsa ove sezone prosečno beležio 27,1 poen, 11,3 skokova i 8,6 asistencija. Iz igre šutira 57 odsto, dok je sa linije za slobodna bacanja precizan u 86,8 odsto slučajeva.

Denver sledeći meč igra u noći između srede i četvrtka (dva časa posle ponoći), a odmeriće snage sa Vašington Vizardsima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar