Foto: Tanjug / AP Photo/Charles Krupa

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Boston Seltiksa sa 112:99 u noći između utorka i srede, uprkos novoj neverovatnoj partiji Nikole Jokića.

Centar Nagetsa je poentirao po volji u utakmici koju je završio sa 43 poena ali i, za njega ispodprosečnih šest skokova i pet asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom prvog poluvremena u kom je ubacio 29 poena bio je ubedljivo najbolji strelac na parketu i bilo je jasno da, svaki put kada bi tražio loptu na niskom postu, po pravilu bi odmah kretao na koš.

Ipak, kao i mnogo puta ove sezone, nije imao pravu podršku saigrača, pa je Denver poražen od tima koji je predvodio Džejlen Braun sa 27 poena i po pet asistencija i skokova.

Džejson Tejtum je imao 21 poen, šest skokova i osam asistencija, dok je Kemba Voker upisao 17 poena, skok i četiri uspešna dodavanja.

Jokića je od Nagetsa donekle ispratio Džamal Marej sa 25 poena i šest skokova, te pet asistencija, ali su ostali potpuno zakazali.

To se pre svega odnosi na klupu, koja je u Denveru ove sezone poprilično tanka. Izuzev Mareja i Fakunda Kampaca koji je imao 15 poena i osam asistencija, ostali svi su bili jednocifreni.

Koliko su Jokić i Marej sami morali da vuku sve, pokazuje to što je do kraja prve četvrtine od 26 poena, čak 24 bilo njihovo.

Denver je bolje krenuo i posle dva bacanja Jokića, pa onda prodora i zatim horoga srpskog igrača, imao je 11:5, i 13:7.

Terorisao je Nikola Tristana Tompsona kako je hteo, dok u napadu Bostona nije proradio Kemba Voker koji je počeo da pogađa.

Seltiksi su ubrzo preokrenuli rezultat i mada je Jokić u uvodnih 12 minuta bio bez promašaja, Boston je vodio 30:26.

Majkl Meloun, trener Denvera, video je da nema mnogo vremena da odmara Jokića, vratio ga je u igru posle pet, pet i po minuta odmora i ovaj je nastavio da pogađa.

Već do poluvremena je imao 29 poena, ali nije pomagalo. Ovde treba napomenuti rolu Pejtona Pričarda koji je Bostonovom napadu dao smirenost i otvorio nova rešenja za lakše koševe saigrača.

Kontrolisao je tempo i diktirao ga u napadima što se u Denveru svodilo uglavnom na egzekuciju Jokića.

Tejtum je trojkom za 38:28 odveo svoj tim na prvih +10 u meču i upravo je Tejtum bio u navedenom periodu taj jezičak na vagi.

Nikola je pogađao i trojke pa je jednom primakao svoj tim na 42:33 a onda ga držao u igri do poluvremena.

Foto: Tanjug / AP Photo/Charles Krupa

Poražavajuće osim samog rezultata deluje i to što je tokom osam minuta bio jedini igrač Denvera koji je postizao poene u drugoj deonici.

Tek na dva i po minuta pre poluvremena je taj trend prekinuo Kampaco svojom mini-serijom od pet poena kojom je Denver uhvatio priključak i na pauzu otišao sa pet poena minusa 59:54.

Iako je srpski centar pogađao sve što je mogao, bilo je jasno da to nije recept za pobedu, pa je Boston u nastavku počeo da se udaljava.

Jokić je sredinom treće četvrtine pogodio posle dodavanja Kampaca za egal 71:71, ali dalje od toga nije mogao.

Foto: Tanjug / AP Photo/Charles Krupa

Semi Odželej je ubacio trojku, Braun još dve i u roku od minut i po Boston je otišao na +7 i 80:73, što će se ispostaviti i ključnim periodom meča.

Braun i Tejtum su za preostala tri minuta u trećem periodu vratili dvocifreni plus Bostona, koji je u četvrtoj četvrtini bez većih problema do kraja održavao.

Seltiksi sada imaju 14 pobeda i 13 poraza, pa su četvrti na istoku NBA lige, dok su Nagetsi sa skorom od 15 pobeda i 12 poraza na sedmom mestu zapadne konferencije.

NBA rezultati utorak na sredu:

Boston Seltiks – Denver Nagets 112:99

Memfis Grizlis – Nju Orleans Pelikans 113:144

Milvoki Baks – Toronto Reptors 113:124

Minesota Timbervulvs – Los Anđeles Lejkers 104:112

Oklahoma Siti Tander – Portland Trejlblejzers 104:115

04.30 Finiks Sans – Bruklin Nets

Odloženo:

Detroit Pistons – San Antonio Spars

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram