Nikola Jokić posebno je bio na meti sudija u prvom meču finala Zapada
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Dosta bure podiglo se posle prvog meča finalne serije plej-ofa Zapadne konferencije, u kojem je Denver izgubio od Los Anđeles Lejkersa 114:126.

Slavila je družina Lebrona Džejmsa bez većih problema u „Dizni svetu“ na Floridi i načinila prvi od neophodna četiri koraka ka velikom NBA finalu.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, pitanje da li bi Lejkersi tako lako trijumfovali da nije bilo određenih sudijskih odluka, pogotovo sredinom druge četvrtine.

Zamerke na deljenje pravde imao je i trener Nagetsa Majk Meloun, koga je Lebron prisluškivao u jednom trenutku, ali opet je nekako u centru pažnje bio Nikola Jokić.

Iako je na terenu proveo samo 25 minuta, bio je najefikasniji u svom timu sa 21 poenom, koliko je postigao i Džamal Marej.

Sigurno da bi srpski centar imao i bolji učinak, i proveo više na parketu, da nije bio tako rano opterećen ličnim greškama. Sudije su ga prosto izbacile iz ritma i naterale da više vremena provede na klupi od planiranog.

Prvi faul mu je sviran prilikom čuvanja Entonija Dejvisa, a onda dva zaredom u napadu, u razmaku od samo nekoliko sekundi… Drugi prilikom bloka, treći tako što mu je Hauard stavio ruku na glavu, Jokić ju je sklonio i – dobio je ličnu.

Sve to je bilo sredinom druge četvrtine, kada se i preselio na klupu kako bi ga trener Meloun iole sačuvao. Ipak, na samom početku treće deonice upisao je četvrti faul prilikom borbe za poziciju sa Dvajtom Hauardom u reketu.

Kako su potom Lejkersi grabili ka pobedi imajući i 20 poena razlike, tako je Jokić do kraja odmarao na klupi, ali će već u narednom meču (nedelja na ponedeljak od 01.30) nešto morati da se promeni. Ili sudijski kriterijum, jer ovakav tretman nije nikako zaslužio, ili pristup u odbrani najboljeg igrača Denvera.

PROČITAJTE JOŠ Koš preko table kao na basketu i prestizanje Džordana VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram