Jokić je zbog tri lične greške poluvreme završio na klupi, čak 32 slobodna bacanja za Lejkerse
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Odlično je Nikola Jokić počeo prvi meč finalne serije Zapada protiv Los Anđeles Lejkersa, ali je sredinom druge četvrtine morao na klupu.

Prva zvezda Denvera zablistala je u svom stilu… Sjajnu prvu deonicu odigrali su Nagetsi i Lejkersi, koji su najveći deo bili u vođstvu, ali su „Džoker“ i saigrači preokrenuli na 38:36 prilikom prvog predaha.

PROČITAJTE JOŠ

Do tada je Jokić već nanizao 11 poena, 3 skoka i 2 asistencije, vodio ekipu kako ume, i onda su sudije rešile da ga odmore.

Očajno su „grumenja“ krenula u drugu deonicu, i sredinom nje ostali su bez pomoći najboljeg igrača, a Lejkersi su gradili dvocifrenu prednost.

Mnogo je Dvajt Hauard namučio srpskog centra, napravio je dva faula u napadu zaredom i zaradio treću ličnu grešku posle nepunih pet minuta u drugoj četvrtini.

Morao je trener Majk Meloun da preseli Jokića na klupu, gde je ostao sve do kraja poluvremena u kojem je odigrao svega 13 minuta. Dodatni problem bio je to što su po tri lične imala još dvojica startera, Džamal Marej i Pol Milsap.

Prilično zanimljivo zvuči sledeći podatak – Denver je za 14 mečeva plej-ofa na jednoj utakmici najviše izveo 27 slobodnih bacanja. Lejkersi su već do poluvremena prvog duela finala Zapada imali 32 bacanja!?

I pored toga je Denver nekako zadržao korak i na poluvremenu su Lejkersi vodili 70:59, iako su išli i ka plus 20, ali su na kraju ubedljivo slavili za 1-0.

PROČITAJTE JOŠ Najluđe reakcije: Kad Jokić zapleše i poruči “Ja se pitam”

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram