Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Košarkaši Denvera poraženi su na startu finalne serije plej-ofa Zapadne konferencije od Los Anđeles Lejkersa - 114:126. Drugi meč je u noći između nedelje i ponedeljka od 01.30.

Finale – prvi čin od minimalno četiri, koliko je pobeda neophodno za plasman u veliko NBA finale, pripao je Lebronu Džejmsu i družini.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić i saigrači nisu mogli mnogo toga protiv glavnih favorita za šampionsko prstenje. Ali, ima još da se igra u borbi za konferencijsku titulu…

Viđeno je nešto slično kao i u prvom okršaju Denvera i Klipersa, u kojem su Nagetsi takođe delovali prilično raštimovano, pogotovo u odbrani. Nije bilo rešenja za Entonija Dejvisa (37 poena, 10 skokova, 4 asistencije), koga malo ko u ligi uopšte može da zaustavi.

Veliki problem za „grumenja“ bile su lične greške Jokića, odnosno Džamala Mareja i Pola Milsapa, jer su sva trojica imala po tri faula već sredinom druge četvrtine. Sa tim se poklopila i serija Lejkersa 17-3 kojom su stekli opipljivu prednost i u mnogome odredili tok meča.

Lebron i drugovi su sjajno počeli i sjajno završil meč. Iako je Jokić na startu ubacio šest poena, Lejkersi su bili u plusu, zatim su se ekipe smenjivale u vođstvu i nije delovalo na potop tima iz Kolorada.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

PROČITAJTE JOŠ Sudije uništile Jokića i dale 32 bacanja Lejkersima

Ipak, ključna zbivanja viđena su sredinom druge deonice. Brzo je „Džoker“ dobio treću ličnu usled dva vezana faula u napadu, Lejkersi su u transu uvećavali prednost i držali Nagetse na samo jednom poenu punih pet minuta.

Bilo je jasno da im je istinsko čudo potrebno za veliki preokret, koje je ovaj put izostalo, što je bilo očigledno da će se dogoditi već u finišu treće deonice. Pored fenomenalnog Entonija Dejvisa, u Lejkersima su se istakli i Džejms sa dabl-dablom od 15 poena i 12 asistencija uz 6 skokova, te Kaldvel-Poup sa 18 i Dvajt Hauard sa 13 poena, dok je Redžon Rondo dodao 7 i 9 asistencija.

Bolji od ostalih u Denveru bili su Nikola Jokić (6sk, 2as, 25 minuta) i Džamal Marej (5as) sa po 21 poenom, Majkl Porter junior postigao je 14.

Kako je protekao prvi meč finala Zapadne konferenciji mogli ste da pratite u Nova.rs blogu uživo. Sledeće druženje zakazujemo za noć između nedelje i ponedeljka od 01.30.

PRVI MEČ FINALNE SERIJE ZAPADA

Denver – LA Lejkers 114:126 (38:36, 21:34, 20:33, 35:23)

Sudije: Foster, Braders, Kirkland, Korbin.

Denver: Marej 21, Jokić 21, Grent 9, Heris 5, Milsap 5, Porter junior 14, Krejg 6, Moris 8, Plamli 9, Dozir 6, Bol 2, Denijels 8, Bejts-Diop.

LA Lejkers: Dejvis 37, Džejms 15, Kaldvel-Poup 18, Grin 8, Moris 9, Kuzma 11, Karuzo 5, Rondo 7, Hauard 13, Smit 3, Horton-Taker, Dadli, Mekgi, Vejters, Kuk.

POSLEDNJA ČETVRTINA Denver – Lejkers 114:126 (38:36, 21:34, 20:33, 35:23)

KRAJ! Poraz Denvera, 1-0 za Lejkerse u finalu Zapada

45′ Denver položio oružje

Predali su se Nagetsi, jasno im je da do kraja ne mogu mnogo toga da učine i da će Lejkersi povesti 1-0. Ušao je i Bol Bol u dresu Denvera…

44′ Utakmica je rešena

Pravo čudo bi moralo da se dogodi da Denver spreči poraz, a Lejkersi sigurnim koracima grabe ka pobedi na startu finala Zapada. Gotovo konstantno imaju više od 20 poena prednosti pred samu završnicu – 93:118.

41′ Rondo kao na basketu – preko table

Kakav potez Redžona Ronda, kao na basketu je plejmejker Lejkersa prošao i pogodio maestralno, s mnogo osećaja „flouter“ preko table za 111:92.

40′ Jokić i Marej na klupi

Kao da se Majk Meloun polako miri sa porazom… I Marej i Jokić su na klupi, a Majkl Porter junior malo po malo topi minus Nagetsa, pa je trener Lejkersa Frenk Vogel uzeo tajm-aut pri vođstvu 109:92.

37′ Lebron i Rondo više asistencija od Denvera

Razigrani Rondo je nanizao 7 asistencija, Lebron ima 11, a svi igrači Denvera svega 15, čak tri manje od tandema Lejkersa. I trojka Ronda na startu poslednje četvrtine za 106:79. Na parketu nema Jokića zbog pet faulova…

TREĆA ČETVRTINA Denver – Lejkers 79:103 (38:36, 21:34, 20:33)

I petu ličnu dobio je Nikola Jokić u poslednjim sekundama ove deonice, poslao je Dejvisa na liniju slobodnih bacanja odakle je sva tri puta bio precizan – 79:103. Uopšte ne izgleda dobro po Denver sve ovo trenutno na Floridi…

36′ Rondove asistencije oduševile i Vučevića

Cepao je Rondo odbranu Nagetsa kao u najboljim danima, dva puta zaredom asistirao Entoniju Dejvisu, a dodavanjima oduševio je i Nikolu Vučevića, asa Orlanda. Na drugoj strani je Jokić imao polovičan učinak s penala – 79:100.

34′ Užasna odbrana Denvera, Lejkersi na +21

Baš loše igraju Nagetsi odbranu, posebnu u tranziciji, i to tokom celog meča… Kaznili su to ovaj put Rondo i Hauard alej-upom, dok je Entoni Dejvis 24. poenom prvi put doneo Lejkersima više od 20 razlike za vođstvo 92:71.

32′ Jokić sa polu-distance

Pogađa Nikola Jokić sa polu-distance, ali Heris promašuje novu trojku iz ćoška, pa ostaje 71:86.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

30′ Čudne sudijske odluke

Nije baš najjasnije šta rade arbitri, ali po faul u napadu na obe strane… Čudnim seckanjem igre čak su i izmamile sudije ironičan osmeh Majka Melouna. Lejkersi vode 83:69.

29′ Dve trojke Mareja

Ostao je bio Jokić na terenu i poentirao, ne i Grent koji je promašio dve trojke. Zato je Marej pogodio dve, šutira ih ukupno 3/4 i drži Denver u igri – 67:76.

25′ ČETVRTA LIČNA JOKIĆU

Vratio se Jokić na parket, kao i Marej i Milsap, i centar Denvera je odmah dobio četvrtu ličnu, na samom startu treće četvrtine!

DRUGA ČETVRTINA Denver – Lejkers 59:70 (38:36, 21:34)

24′ Mnogo faulova, Denver dobro prošao

Entoni Dejvis već je izveo 12 slobodnih bacanja od kojih je prvih osam pogodio i onda nanizao tri promašaja. Penali Lejkersa do poslednjeg minuta druge četvrtine 12/21. Delovalo je da će Lebron i družina i na plus 20, ali je Denver nekako zadržao korak i trojkom Herisa, prvom timskom u ovoj deonici, uhvatili priključak (58:66).

Ipak, Lejkersi su sa na poluvreme otišli sa dvocifrenom prednošću i 70:59, ali su Nagetsi mogli da budu u mnogo većem zaostatku.

20′ Hauard pravi mnogo problema Denveru, kao i lične greške

Kao da Nagetsi, za sada, nemaju rešenje za snažnog i prekaljenog Dvajta Hauarda. Kada napadaju, beže od njega, a u defanzivi ne mogu da ga zaustave… Odnosno, mogu, ali faulovima, pa sa penala uvećava prednost na 63:49, dok na drugoj strani Moris i Plamli nisu znali šta će tačno s loptom.

Drugi veliki problem za Denver su faulovi, po tri lične imaju i Jokić, i Marej i Milsap, sva trojica članovi startne petorke.

18′ Nervozni Nagetsi

Uvukla se nervoza među Nagetse, Džamal Marej nezadovoljan je sudijskim tretmanom i dobija tehničku grešku. Lejkersi produžavaju seriju na 19-3 i trener Denvera Meloun uzima tajm-aut pri rezultatu 41:55. Lejkersi šutiraju 7/8 u ovoj četvrtini, Denver 1/7.

17′ Treća lična Jokića, samo poen Denvera!

Dosta problema napravio je Dvajt Hauard prvom asu Denvera, Jokić je vezao dva faula u napadu i zbog treće lične otišao na klupu, vrlo moguće do poluvremena… Denver je vrlo loš u napadu, samo jedan poen za pet minuta druge četvrtine, pa Lejkersi odlaze na dvocifrenu prednost i 52:39.

15′ Traje serije Lejkersa

Na isteku drugog minuta ove četvrtine Markif Moris pogađa trojku, ubrzo zatim i drugu na petu asistenciju Lebrona za plus devet – 48:39… Završena je pauza za Jokića, opet je na parketu i čuvaće ga Dvajt Hauard.

14′ Jokić odmara, serija Lejkersa 6-0

Bez poena Nagetsi za nepuna dva minuta od starta druge deonice… Jokić malo hvata dah na klupi, a Lebron zakucava za mini seriju Lejkersa 6-0 i preokret na 42:38.

PRVA ČETVRTINA Denver – Lejkers 38:36

Prilično slabe odbrane viđene su na obe strane… Odlični Jokić već je dvocifren sa 11 poena, ima 3 skoka i 2 asistencije, i minut pre kraja četvrtine otišao je na uobičajeni predah. Do kraja su Grent i Marej postigli po trojku za vođstvo Denvera prilikom obavezne kratke pauze. Marej i Jokić zajedno su dali 20 od 38 poena Nagetsa, na drugoj strani Dejvis je postigao 14.

10′ Jokić zaplesao

Zaplesao je Jokić u svom stilu i položio, odmah zatim i odbranio Dejvisa, a Marej kaznio lošu odbranu Lejkersa i smanjio na minus dva – 26:28.

9′ Denver ima problem s kontrama

Loše Nagetsi brane kontre Lejkersa, posle polovičnog učinka Jokića sa penala, već u ranoj fazi napada Kaldvel-Poup ubacio je svoju drugu trojku za 26:20.

8′ Jokić deli i asistencije, Lejkersi ubrzavaju igru

Entoni Dejvis je već na osam poena, Jokić je sjajno asistirao Morisu, ali se igra ubrzala i u tom ritmu su se Lejkersi preko Kuzme i Kaldvel-Poupa opet odmakli – 17:21.

6′ Mini serija Denvera 5-0

Penalima Džamala Mareja i trojkom Pola Milsapa stigli su Nagetsi do izjednačenja i 13:13.

5′ Jokić već na šest poena

Posle uvodnog koša, Jokić je uz ofanzivni skok popravio promašaj Mareja, a u sledećem napadu Denvera vezao je i šesti poen, ali Lejkersi preko Dejvisa vode 13:8.

3′ Bolji početak Lejkersa

Izblokiran je Jokić na samom startu od Mekgija, na drugoj strani je Lebron promašio prvi šut. Prve poene postigli su Grent odnosno Grin, potom novi promašaj Jokića. Za Lejkerse je pogodio i Entoni Dejvis, a Kaldvel-Poup je dodao trojku za 2:7.

1′ UTAKMICA JE POČELA

Jokić je skako i izborio se da Denver ima prvi napad u prvom meču finala Zapada.

02.51 – STARTNA PETORKA DENVERA

Marej, Heris, Grent, Milsap i Jokić.

02.44 – Najluđe reakcije: Kad Jokić zapleše i poruči “Ja se pitam”

Nonšalantnost Nikole Jokića donosi specifičnu dozu energije Denveru i posebnu notu svim uspesima. Pleše, igra se, biva Jokić na terenu, plejmejker u telu centra, i često je glavni akter dešavanja na društvenim mrežama. Više o tome čeka vas – OVDE.

02.40 – Zagrevanje Jokića, u njegovom stilu

Mnogo se očekuje od Nikole Jokića, naravno, u ovom finalu, a srpski centar spreman je da se zabavlja – radiće ono što najbolje zna na terenu. To je i nagovestio na zagrevanju pred prvi meč finalne serije Zapada sa Lejkersima…

02.34 – Ovako je Lebron stigao na meč

02.30 – DOBRO DOŠLI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar