Foto: Starsport

Legenda Crvene Zvezde smatra da se ABA liga neće raspasti.

Veliki potres izazvala je najava da bi hrvatski klubovi mogli da istupe iz ABA lige. Međutim, sve je više onih koji smtaraju da se to neće dogoditi i da je ABA liga potreba klubova iz regiona.

Sportski direktor Igokee i bivši kapiten Crvene zvezde Vuk Radivojević oglasio se povodom pomenutih najava.

PROČITAJTE JOŠ

“ABA liga se sigurno neće raspasti. Liga je dostigla veliku stabilnost i razvija se iz godine u godinu. Moje mišljenje je da je ABA lige potrebna regionu i da niti jedan savez u regionu ne može samostalno da napravi ligu na tom nivou. Hrvatski košarkaški savez već duže vreme ima nešto protiv ABA lige, ali to je njihova stvar. Ja se ne slažem sa njihovim stavovima. Mislim da bi im istupanje iz ABA lige stvorilo problem. Smatram da bi, u tom slučaju, teško mogli da dovedu i hrvatske igrače, one bolje, u svoje klubove, jer oni dolaze da igraju ABA ligu. Za mene je sve ovo jedna velika glupost, koja nam nije potrebna u ovom trenutku, ali to je njihova stvar”, rekao je Radivojević za ATV.

Radivojević je komentarisao i tvrdnje Dina Rađe da se ABA pretvorila u poligon za dovođenje stranaca u Zvezdu i Partizan.

“Ne želim uopšte da se kroz ovu priču proteže da hrvatski klubovi imaju nešto protiv srpskih i obrnuto i da pričamo jedni protiv drugih. To nam apsolutno nije potrebno. Dino Rađa je bio veliki košarkaš i veoma poštujem sve ono što je uradio na terenu, ali ja se ne slažem sa njegovim mišljenjem. U Srbiji se radi na razvoju mlađih kategorija i u zadnje vreme, Srbija je izbacila dosta mladih igrača mnogo više nego što je to uradila Hrvatska. Verujem da su zbog toga u Hrvatskoj nezadovoljni, ali nije u redu da to svaljuju na ABA ligu“, poručuje Radivojević.

Koliko je ABA dobra za razvoj mlađih igrača , Radivojevič navodi upravo kroz primer jednog hrvatskog kluba.

“Smatram da bi im se mladi igrači mnogo bolje razvijali kroz ABA ligu nego kroz neko drugo takmičenje. Uzmimo primer Cibone koja je, po meni, uradila odličnu stvar ove sezone. Napravili su tim sa mladim igračima, a Roko Prkačin i svi ostali igrali su veoma dobro. Sa druge strane sumnjam da bi bilo ko primetio njihov napredak da nisu igrali ABA ligu“, kaže Radivojević.

BONUS VIDEO Pešić o Jokiću, odgovorio na pitanje koje zanima celu Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar