Foto: Starsport/PEdja Milosavljevic/Printscreen

Alimpijević postao istinski heroj u Bursi.

Košarkaši Burse su najveći hit u evropskoj košarci ove sezone. Četa srspkog trenera Dušana Alimpijevića živi pravu košarkašku bajku u koja još uvek traje.

PROČITAJTE JOŠ

Bursa je u takmičenje Evrokupa ušla prema prognozama kao najslabiji tim, a sada je čeka veliko finale protiv slavnog Virtusa iz Bolonje. Nakon sedmog mesta u grupi redom su na gostujućim terenima padali Partizan, Cedevita Olimpija i Andora i ostala je još jedna prepreka do istorijskog uspeh.

Alimpijević i čitava ekipa stekli su kultni status među navijačima, koji su imali i specijalnu poruku za srpskog stručnjaka.

„Nije bitno da li ćete pobediti ili izgubiti Evrokup, već ste svoje ime upisali u zlatnu istoriju“, stoji na transparentu navijača, uz natpis „Komandant Alimpijević“.

Bursa će u sredu 11. maja u Bolonji pokušati da uradi ono što niko nije mogao ni da sanja – osvoji Evrokup protiv drim tima, ekipe Virtusa.

Posle toga ekipu Dušana Alimpijevića čeka i plej-of u prvenstvu Turske. Brusa je u poslednjem kolu bil bolja od Gacijantepa rezultatom 85:82 i kao osmoplasirana će u prvoj rundi igrati protiv ekipe Fenerbahčea.

BONUS VIDEO  Šmekerski gest Alimpijevića koji mnogi nisu videli, šta je rekao igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar