Žestoki faulovi iz meča u meč.

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa poveli su sa 2:1 u plej-of seriji NBA Zapadne konferencije pošto su kao domaćini pobedili Memfis Grizlise sa 142:112.

PROČITAJTE JOŠ

Voriorsi su pogodili 17 trojki iz 32 pokušaja i potpuno razoružali protivnički sastav, a Memfis je zadesio i peh u vidu povrede najboljeg igrača. Dža Morent je ubacio 34 poena, a onda, kada je utakmica već bila rešena, na šest minuta do kraja, doživeo je povredu kolena. On je dodao još tri skoka i sedam dodavanja, a pratio ga je Bejn sa 16, odnosno Džekson sa poenom manje.

Najefikasniji u redovima Golden Stejta je bio Stef Kari sa 30 poena (7/14 iz igre, 2/8 trojke, 14/14 penali), uz šest asistencija, Džordan Pul je dodao 27 poena, dok se Klej Tompson zaustavio na 21. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je za četiri minuta na parketu imao po jedan skok, izgubljenu loptu i ličnu grešku.

Posle utakmice uveliko se priča o situaciji iz treće četvrtine zbog koje je zvezda Grizlija Dža Morent navodno zbog povrede morao da sedne na klupu.

Prilikom bore za loptu, Džordan Pul košarkaš Golden Stejta rukom je blago uhvatio za koleno zvezdu Memfisa, a sudija je dosudio faul. Morent je izveo slbodna bacanja, nekoliko puta protezao koleno i zatim seo na klupu i nije se više vraćao u igru.

„Prekršio je kodeks“, napisao je Morent posle meča na Tviteru, aludirajući na situaciju koja ga je navodno koštala izlaska iz igre, ali je tvit brzo i izbrisao.

To je bila svojevrsna aluzija na komentar Stiva Kera nakon prošle utakmice.

„Prekršio je kod“ reči su koje je trener Voriorsa upotrebio posle druge utakmice u kojoj je Dilon Bruks faulom povredio Gerija Pejtona II, a Morent njima uzvratio i opisao situaciju iz treće utakmice.

Pul je pogledao snimak na konferenciji za novinare posle utakmice i opisao šta se desilo:

„Udvojili smo ga i otišao sam na loptu. Naravno da ne želim da se neko povredi, nisam takav igrač. Nadam se da biće dobro i igrati u četvrtoj utakmici.“

BONUS VIDEO Pešić o Jokiću, odgovorio na pitanje koje zanima celu Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar