Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Proslavljeni crnogorski košarkaš Vlado Šćepanović otkrio je šta se dešavalo u Partizanu, kada je sedeo na klupi crno-belih.

Šćepanović je stigao u Humsku na mesto prvog trenera, odlaskom Andree Trinkijerija, sredinom 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je izašao iz veoma dobre sezone, prekinute zbog koronavirusa, u trenucima kada su crno-beli bili prvi u ABA ligi.

Uz to su stigli i do četvrtfinala Evrokupa, pa je Šćepanović morao da „popuni velike cipele“ u smislu rezultata i kada to nije uradio, ostao je bez posla za nekoliko meseci.

„Bilo je to ozbiljno i odgovorno iskustvo. Bio sam možda u najtežoj situaciji u kojoj se jedan trener Partizana našao – bez navijača na tribinama, sa smanjenim budžetom, došao sam posle prekinute sezone zbog koronavirusa. Nikada nisam bežao od odgovornosti, ali to je takav posao da ne možete sve unapred da računate. Voditi tako veliki klub, kao i Budućnost što sam vodio je iskustvo za naredne obaveze“, rekao je Šćepanović za Vijesti.

Šćepanović je osvetlio i neke od problema sa kojima se klub suočavao kada je on postao trener.

„U sportu ljudi nemaju strpljenja. Svi misle da rezultat preko noći može da se napravi. Suočavali smo se sa situacijom gde trenirati, kako početi pripreme, igrači su došli povređeni, nespremni. Alibi ne treba tražiti. Znao sam da će tako da bude, ali uhvatio sam se u koštac. Možda sam bio u nemogućoj misiji, ali sa ove distance bi mi bilo žalije da nisam preuzeo Partizan, nego što sam preuzeo. Ništa ne zameram“, dodao je Šćepanović.

Radio je sa Željkom Obradovićem u Panatinaikosu i to iskustvo opisuje kao „zlatnu medalju“, a njegov povratak u Partizan kao veliko iznenađenje.

BONUS VIDEO: Željko Obradović o promeni kapitena i ponašanju košarkaša Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar