Foto: Tanjug / AP Photo/Steve Christo

Srpski dubl Nikola Ćaćić i Matej Sabanov poražen je od čileanskog u sastavu Alehandro Tabilo i Marselo Barios Vera sa 6:4, 3:6, 7:10.

Teniseri Srbije poraženi su od Čilea u meču drugog kola ATP kupa u Sidneju i teško će se plasirati u polufinale turnira, čak i da pobedi Španiju.

PROČITAJTE JOŠ

Naš tim je, iako oslabljen neigranjem Novaka Đokovića, pobedio Norvešku, ali je onda Čile uspeo da preokrene i slavi 2:1.

Na kraju je presudilo nekoliko grešaka Mateja Sabanova u poslednjim trenucima, loptica ga nije „slušala“ i Čileanci su to kaznili.

Filip Krajinović je najpre u singlu savladao Alehandra Tabila, 139. igrača sveta uz mnogo muke sa 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

Potom je Dušan Lajović zbog povrede i grčeva morao da preda Kristijanu Garinu u trećem setu posle 6:4, 4:6 i 0:3, da bi srpski dubl poklekao u super taj-brejku.

Prvi set dublova je protekao u oscilacijama srpskog dubla, gde se nekad kasnilo na mrežu, nekad su se promašivali servisi.

Čileanci su iskoristili njihovu neuigranost, ali i to što su i Matej i Nikola promašivali udarce koje inače ne bi.

Uz to su im Vera i Tabilo bili nepoznanica, jer uglavnom igraju u singlu na ATP turu, pa je sve to otežavalo posao srpskom dublu u meču.

Foto: Tanjug / AP Photo/Steve Christo

Tabilo i Barios Vera su prvi brejk napravili na servisu Ćaćića već u prvom gemu. Od tog trenutka se igralo „na klackalici“.

Sabanov i Ćaćić su uspeli da vrate brejk nešto odlučnijom igrom i čak da povedu 3:2, ali su se onda „ugasili“.

Pretrpeo je brejk i Sabanov, Čileanci su poveli 5:3 i onda lagano rešili set u svoju korist. Drugi je krenuo na sličan način.

Foto: Tanjug / AP Photo/Steve Christo

Već u trećem gemu je Matej izgubio svoj servis za 1:2, bljesaka srpskog dubla je bilo tek sporadično i jedan od njih se desio u šestom gemu. Ispostaviće se da će biti preloman za čitav set.

Tada je Sabanov dobro reagovao u pretposlednjem poenu gema na servisu Tabila, potom je Alehandro napravio duplu grešku i Srbija je imala 3:3.

Nisu se tu zaustavili igrači srpskog dubla, pošto su u nastavku seta nanizali još tri gema i ootišli u super taj-brejk.

U njemu je odmah napravljen mini-brejk, ali su izgubljena četiri uzastopna poena do 1:4. To će se ispostaviti kao prevelika prednost koju naš dubl do kraja neće moći da preokrene i spreči iznenađenje i neprijatan poraz.

Foto: Tanjug / AP Photo/Steve Christo

Super taj-brejk Ćaćić/Sabanov – Barios Vera/Tabilo 4:6, 6:3, 7:10

Drugi set: Ćaćić/Sabanov – Barios Vera/Tabilo 4:6, 6:3

Odličan drugi, pa onda i jedan dobar prvi servis Ćaćića, Tabilo i Barios Vera su uzeli jedan poen na startu gema, izgubili su naredna četiri i set je Srbija osvojila odličnim servisom Ćaćića.

5:3 Nastavlja se serija Srbije!

Sjajan poen Ćaćića za 30:30, ali Tabilo uzima na mreži jedan za 40:30 i sve do izvanrednog riterna Ćaćića, delovalo je da su Čileanci u prednosti. Vera nije imao odgovor na ritern, Sabanov je u narednom poenu na mreži uhvatio dijagonalu i srpski tandem pravi brejk.

Foto: Printscreen Sport klub

4:3 Vode Ćaćić i Sabanov

Dvaput prolaze Ćaćića na mreži Čileanci, Sabanov je na servisu, a Nikola je odigrao čvrsto na mreži i naterao je protivnike na grešku za 30:30. Matej je prvim asom došao do 40:30, a onda servis vinerom i do gema.

3:3 Evo brejka za Srbiju!

Sabanov je dobro reagovao na mreži, Tabilo je rizikovao drugim servisom i promašio, uspeli smo da vratimo brejk zahvaljujući „poklonima“ Tabila.

1:2 Brejk za Čile

Vera je napao Sabanova, dobio je duel jedan na jedan, pa je posle dva solidna gema i egala, Srbija odigrala jedan loš i izgubila je svoj servis.

Foto: EPA-EFE/DAVID GRAY

Prvi set: Ćaćić/Sabanov – Barios Vera/Tabilo 4:6

4:6 Čile osvaja prvi set

Tabilo osvaja prvi set za Čile svojim servisima, bez izgubljenog poena. Nije bilo mnogo šansi za srpski dubl.

3:5 Srbija na pragu da izgubi set

Ćaćić je na mreži uspeo da uzme poen za 30:40, ali Verin servis nije dovoljno napadnut sve dok ga sam nije promašio. Ćaćić je u razmeni posle drugog servisa izgubio poen, pogodio je mrežu i Srbija je ostala bez šanse za gem.

3:4 Ne valja, novi brejk Čilea

Ne servira Sabanov idealno, njegov servis je uhvatio Tabilo i uzeo poen za 0:40 i tri brejk lopte Čilea. Već prvu koriste rivali Srbije jer je Matej kasnio da izađe na mrežu, pa je tamo hvatao drajv volej i izbacio je lopticu u aut.

3:3 Imali smo prednost…

Sada su i Ćaćić i Sabanov u velikom naletu, serijom od tri gema su preokrenuli rezultat i poveli 3:2, ali uz malo sreće, jednu lopticu na liniji i as Tabila, Čileanci stižu do 3:3.

2:2 Vraćen brejk!

Sjajno se odbranio Ćaćić na mreži od paralele rivala, naterao je Čileance na grešku i onda uspeo da izjednači na 2:2.

Foto: EPA-EFE/DAVID GRAY

1:2 Pokrenuo se srpski dubl

Loše je odigrao Ćaćić, nekako zbunjeno u trenutku kad je srpski dubl vodio 30:15. U sledećem poenu je dobro procenio let lopte posle riterna Čileanca, jer je ona otišla preko osnovne linije. Srpski tim je tako dobio prvi gem.

0:1 Odmah brejk za Čileance

Nije se najbolje snašao Matej Sabanov na početku meča, izgubio je svoj servis kada je Barios Vera pogodio viner za 0:1.

Treći set: Lajović – Garin 6:4, 4:6, 0:3

Foto: Printscreen/ Sport klub

KRAJ! Lajović nije mogao da stoji na nogama, morao je da preda meč, sledi dubl

0:3 Sve gora agonija srpkog igrača

Lajović ne može da se kreće, razdiru ga grčevi toliko da ne može ni da servira. Dobio je drugu opomenu jer nije mogao da servira, a bez osvojenog poena je izgubio novi servis jer jedva stoji na terenu.

0:2 Od lošeg, ka gorem za Dušana

Po dva poena uzimaju i obojica igrača, Lajović je imao dva dobra forhenda, Garin je na mreži došao do 40:30, a onda posle servisa potvrdio brejk.

0:1 Brejk za Garina

Lagana dva poena uzima Garin, Lajović je u agoniji i čini se kao da ima grčeve. Kristijan je u trećem poenu promašio ritern kada je Lajović probao da izađe na mrežu da bi skratio poen. Servisom je Srbin uzeo poen za 30:30, ali je izgubio sledeći za brejk loptu Garina. Vinerom osvaja taj brejk Garin.

Drugi set: Lajović – Garin 6:4, 4:6

4:6 Garin uzima set

Zaista neverovatno, Garin je delovao u tim momentima kao da ima više energije i uzeo je set. U jednom momentu je proklizala noga Lajovića i završio je na zemlji.

4:5 Pa, gde baš sad?

Brejk Garina u trenucima kada je delovalo da bi Lajović mogao da zatvori meč. Garin je nakon toga otišao na klupu i usledile su burne konsultacije sa trenerom.

4:4 Nastavlja se drama

Garin slavi gotovo svaki poen kao da je postigao pogodak, dugo nismo videli emotivniji susret. Igrači daju sve od sebe.

3:3 Neobično

Za ovaj meč deluje krajnje nelogično da su dva igrača uspela da sačuvaju servis nakon prvog meča u kojima je viđena prava revija brejkova.

Dušan Lajović
Dušan Lajović; Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Christo

2:2 Dva mirnija gema

Nakon prave ludnice kao da oba igrača pokušavaju da dođu do daha.

1:1 Spasio je Garin dve brejk šanse

Nema kraja… Ne prestaju da igraju fantastičan tenis dva igrača koji najavljuju da bi mogli da ih gledamo u fenomenalnih izdanjima ove godine.

1:0 Konačno!

Jedan mirniji gem koji je Lajović rešio u svoju korist. Gotovo da nismo bili navikli da na ovom meču neki gem može da prođe bez brejka.

Prvi set: Lajović – Garin 6:4

6:4 Set za Lajovića

Ovo ne bi režirao ni Hičkok. Kakva drama, kakvi obrti. Lajović je stigao do tri brejk šanse, a onda je propustio dve. Garin je tada napravio nešto dužu pauzu pre nego što je ponovo servirao. Lajović je i treću loptu izbacio u aut. Stigao je Lajović i do četvrte brejk šanse nakon četiri i po minuta igre u ovom gemu. Bio je to sjajan volej tokom proklizavanja, a Garin se uhvatio za glavu kada je shvatio šta je uradio.

Na kraju je posle sjajnog forhenda iz trka stigao do seta.

5:4 Opet brejk

Niko ne uspeva da „zatvori“ prvi set. Garin je uspeo da napravi brejk još jednom i tako ostane u setu.

5:3 Majstorski

Mučio se Lajović, igrao se sa živcima navijača, ali je na kraju uspeo da napravi još jedan brejk.

4:3 Šteta!

Bila je to velika borba, a Lajović je nakon gotovo deset minuta na kraju posustao. Spasao je dve, ali ne i treću brejk loptu.

4:2 Maestralno

Kako je samo ovo odigrao Lajović, propustio je dve brejk loptu, ali ne i treću koja mu je donela veliku prednost.

3:2 Ovo smo čekali

Nakon velike napetosti u prvim gemovima, konačno je Lajović osvojio jednu deonicu sa nulom. Znali su to da proslave i sa klupe Srbije.

2:2 Idemooo

Vratio je Lajović odmah brejk. Delovalo je da Čileanac kontroliše sva dešavanja, a onda je Lajović proradio. I dalje je imao veći broj neiznuđenih grešaka (11-7), ali je uspevao da ostane u igri.

1:2 Brejk Čileanca

Pokušao je Lajović sve što je mogao, ali nije uspeo da izbegne brejk. Uspeo je da odbrani tri brejk lopte, ali ne i četvrtu

1:1 Jao, kako je malo falilo

Nakon problematičnog prvog gema, u drugom je Lajović zaigrao znatno bolje. Ipak, nije uspeo da napravi brejk, a nakon propuštene šanse je Garin stigao do gema.

1:0 Teže nije moglo

Počelo je da gore ne može. Odmah je Garin imao dve brejk šanse koje je Lajović uspeo da spasi sjajnim potezima. Nakon toga je servis počeo da ga služi znatno bolje i gem je rutinski priveo kraju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Treći set: Krajinović – Tabilo 6:4, 3:6, 6:6 (5)

Taj-brejk

7-5 Kraj!

6-5 Šta se ovo dešava? Krajinović ima još jednu meč loptu.

6-4 Krajinović blizu trijumfa

5-2 Krajinović uzima poena,  a Tabilo razočaran baca reket.

4-2 Bravo! Saigrači smiruju Filipa nakon novog sjajnog poteza.

3-2 E, tako se igra drop šot

2-2 Bravo, bravo!

1-2 Konačno, kakva paralela Krajinovića!

0-2 Nije dobro…

0-1 Tabilo osvaja prvi poen

6:6 Na kraju sve odlučuje taj-brejk

Pri rezultati 30:15 Krajinović je propustio priliku da dođe do brejk lopte. Na kraju je Tabilo uspeo da osvoji ovaj gem u uvede meč u taj-brejk.

6:5 Bravo, bravo!

Uspeo je Krajinović da se izvuče iz nimalo lako situacije i osvoji ovaj gem. Imao je Čileanac čak i brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristi.

5:5 Nastavlja se drama

Pokušao je Krajinović da zapreti rivalu, ali nije uspeo da napravi brejk i tako dođe do trijumfa.

5:4 Krajinović čuva prednost

Ne uspeva srpski teniser da napravi veću prednost, ali ni ne dozvoljava rivalu da napravi iznenađenje. Nikola Ćaćić je dao nekoliko saveta rivalu, između ostalog je insistirao na tome da čeka drugi servis rivala.

4:3 Krajinović odgovara istom merom

Srpski igrač je uspeo da osvoji gem bez izgubljenog poena.

3:3 Tabilo neobično siguran

Nakon što smo videli brejk za brejkom, prvi put je jedan igrač stigao do gema bez izgubljenog poena.

3:2 Ima li kraja brejkovima?

Kao da gledamo meč dama. Brejk za brejkom. Videli smo čak četiri brejka u pet gemova, zaista neverovatno.

3:1 Idemo, majstore

Kako sam igra Krajinović. Ide u dva ekstrema i igra čas maestralno, čas katastrofalno. Uspeo je u ovom gemu da poveže nekoliko sjajnih poteza i tako napravi izuzetno bitan brejk

2:1 Krajinović siguran

Prvi gem koji je osvojio server u ovom setu, srpski igrač je uspeo da sačuva prednost.

1:1 Šta bi ovo? Brejk za brejkom

Otvorio je Tabilo odlično ovaj set brejkom, a već u sledećem gemu odgovorio mu je Srbin. Krajinović je ekspresno napravio brejk-

Drugi set: Krajinović – Tabilo 6:4, 3:6

3:6 Osvaja set Tabilo

Nakon što je propustio dve set lopte, treću je iskoristio Tabilo. Stigao je do izjednačenja u setovima nakon što se u drugom setu tenis još jednom igrao 41 minut (kao i u prvom setu).

3:5 Bljesak Krajinovića

Bilo je ovo neznatno bolje izdanje u odnosu na one koje smo gledali do tog momenta u drugom setu.

2:4 Filip se prosto „ugasio“

Ne postoji bolji način da se opiše ono što upravo gledamo. Srbin ne liči na sebe, a Čileanac uspeva da napravi veliku prednost.

2:2 Neshvatljiv pad Filipa

Nakon što je imao nekoliko fantastičnih gemova, Krajinović je morao da pokaže drugo lice. Napravio je niz grešaka i tako ostao bez brejka prednosti u drugom setu.

2:0 Dobro je!

Morao je Krajinović dobro da se namuči jer je Tabilo uspevao da „počisti“ linije, ali je na kraju na teži način stigao do novog gema. Potvrda brejka je sada bila izuzetno bitna.

1:0 Brejk, i to kakav!

Krajinović je u velikom stilu oduzeo servis rivalu jer nije dozvolio Čileancu da osvoji nijedan jedini poen. Sjajno!

Foto: Tanjug/Photo/Mićael Probst

Prvi set: Krajinović – Tabilo 6:4

6:5 To je to!

Krajinović je doneo Srbiji prvi set u duelu sa Čileom.

5:4 Odgovor Čileanca

Posle duge serije našeg igrača, uspeo je Tabilo da odgovori.

5:3 Idemo!

Krajinović je uzeo gem sa nulom, stigao je do osam vezanih poena.

4:3 Tako je!

Krajinović je uspeo da napravi prvi brejk na susretu. Iskoristio je prvu brejk loptu da dođe do prednosti.

Filip Krajinović
Filip Krajinović; Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft)

2:3 Tabilo ne odustaje

Čileanac želi da se prikaže u najboljem svetlu i da pokaže zbog čega mu se predviđa svetla budućnost.

2:2 Kakva borba

Velika borba je vođena u četvrtom gemu, a morao je Krajinović ozbiljno da se naradi da bi došao do gema. Naime, Tabilo je odjednom zaigrao znatno bolje i zapretio našem asu, ipak Filip je to na kraju iskontrolisao.

1:1 Krajinović sa nulom

Ekspresno je Srbin završio ovaj gem.

0:1 Tabilo sigurno počinje

Čileanac je odmah pokazao da srpskom igraču neće biti nimalo lako da slomi otpor rivala koji je gotovo 100 pozicija lošije rangiran.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar