Foto: KSS/Nebojsa Parausic

Trener košarkaša Mege Vlada Jovanvoić razočaran je što je njegov tim odigrao nekonstantno i što nije mogao da iskontroliše skok u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Mega je poražena od Crvene zvezde 73:60 pre svega lošim drugim poluvremenom u kom je Zvezda počela bolje da šutira spolja, a nastavila je da sjajno čuva svoj obruč u skoku.

PROČITAJTE JOŠ:

Na sve to, od čak 41 skoka, crveno-beli su 15 imali u napadu i to je na kraju bilo kobno po momke u ružižastoj opremi.

„Pokazali smo dva lica. Prvo poluvreme bilo je dobro napadački. Čak i na defanzivnoj strani smo bili dobro. Mislim da, celu utakmicu, a posebno u trenucima kad je stao napad, da su oni na kraju skupili 15 ofanzivnih skokova, stvarno mnogo. Iz toga su imali druge napade, koje su većinom rešili šutem za dva i tri poena i to je napravilo razliku. Nama se uvukao strah i bez dobre realizacije sa tim mukama u skoku u odbrani smo ušli u problem u trećoj i četvrtoj četvrtini“, rekao je Jovanović posle meča za Arenu.

Na pitanje o ambicijama ekipe za ovu sezonu, Jovanović je podsetio da manje ili više svi ljubitelji košarke već znaju za Filipa Petruševa, koji je i protiv Zvezde odigrao veoma dobro.

Ubacio je 21 poen, ali je to bilo malo da bi se ugrozio akutelni prvak Srbije.

Foto: KSS/Nebojsa Parausic

„Nismo ni početak krenuli s velikim ambicijama. Megi je cilj promocija mladih igrača i već do ovog trenutka smo u tome uspeli. Drago mi je što već na sutrašnjem treningu će da se pojavi novo ime za A selekciju (Filip Petrušev) s obzirom na to da je prošao mlađe selekcije. Nadam se da mu je sutrašnji prvi trening, a u sledećih sedam dana prvi nastup za reprezentaciju i možemo da se radujemo nekom novom, dobrom igraču. Ne samo njemu, tu je i Marko Simonović koji će sutra da ide za crnogorsku reprezentaciju. Mi smo neke stvari već uradili, nastavićemo da se borimo da što bolje odigramo drugi deo sezone i izborimo maksimum“, rekao je Jovanović.

Da podsetimo, najefikasniji su kod pobednika bili Dejan Davidovac i Džoni O’Brajant sa po 14 poena dok je Branko Lazić dodao deset.

Najbolji je ipak bio Marko Jagodić-Kuridža koji je sa 11 osam poena i 11 skokova predvodio svoj tim ka trofeju „Žućkove levice“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar