Foto: KSS/Marko Metlas

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić srećan je što je njegov tim osvojio Kup Radivoja Koraća iako je igrao u oslabljenom sastavu.

Zvezda je pobedila Megu u finalu Kupa i uzela je svoj četvrti pehar pod Radonjićevim vođstvom i to pobedama nad Radničkim iz Kragujevca, Partizanom i naposletku Megom – 73:60.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su se opet mučili zbog skromnih procenata šuta i izostanka petorice prvotimaca, ali su slavili kvalitetnom odbranom i skokovima u napadu protiv Mege u finalu.

„Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom, posebno na početku ništa nije funkcionisalo dobro. Bilo je mnogo grešaka i igre bez koncentracije. Mlada, izuzetno talentovana i kvalitetna ekipa Mege je to vešto koristila. U drugom poluvremenu smo boljom odbranom i pametnijim napadom polako dolazili do razlike koju smo podizali i kontrolisali dešavanja na terenu. Čestitke igračima i svima u klubu na trofeju“, rekao je Radonjić posle meča.

Najefikasniji je u njegovom timu bio Dejan Davidovac sa 14 poena, koliko je imao i Džoni O’Brajant, ali je MVP bio Marko Jagodić-Kuridža zbog skokova i borbenosti, mada su mu dva poena falila za dabl-dabl uz 11 skokova.

Foto: KSS/Marko Metlas

Radonjić je dodao da nije želeo da priča o svemu što se dešavalo pre Zvezdinog dolaska na završni turnir Kupa.

„Ne bih pričao o detaljima i svemu što je bilo pre nego smo došli u Novi Sad. O tome verovatno malo više narednih dana, ali sad nije bitno. Uspeli smo da uradimo nešto što se možda nije očekivalo, iako Zvezda uvek treba i želi da bude na ovom mestu. Pokosila nas je situacija koja je pokosila čitav svet i tu ništa nismo mogli. Treba reći da već sutra pripremamo meč protiv Borca, u utorak nas čeka nova obaveza i važan duel, a posle ovoga što smo igrali ovde svakako neće biti lako“, istakao je Radonjić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar