Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Kako su počela okupljanja timova za predstojeću sezonu, tako se pojavljuju pozitivni slučajevi koronavirusa.

U subotu je prvo Estudijantes potvrdio da ima jednog pozitivnog igrača.

PROČITAJTE JOŠ

„Član prvog tima pozitivan je na kovid-19, utvrđeno je drugi PCR testom. Nema simptome i dobro se oseća, ali pošto je utvrđeno da je pozitivan, primenjene su sve mere koje po zdravstvenom protokolu naložile zdravstvene vlasti i sam klub. Ekipa će u ponedeljak ponovo obaviti PCR testove“, navedeno je u saopštenju Estudijantesa.

Dodano je su svi članovi „studenata“ već radili testove pre nego što su počeli da treniraju, kao i da su svi rezultati do sada bili negativni.

Potom se oglasila i uprava Tenerifa koja takođe nije rekla koji je igrač pozitivan.

„Tokom lekarskog pregleda i izvršenih PCR testova kod jednog člana tima je otkriven pozitivan rezultat. Klub je primenio odgovarajući zdravstveni protokol. Inficirana osoba nema simptome i dobro se oseća. Izolovana je kod kuće“, navedeno je na sajtu španskog kluba koji je odložio početak timskih priprema.

PROČITAJTE JOŠ: Trinkijeri se zahvalio saradnicima Radonjića i doveo legendu

Zatim je vest stigla iz Olimpijakosa, s tim da je pirejski klub naveo ime pozitivnog igrača.

„Kostas Papanikolau je pozitivan na kovid-19. S obzirom da je početak priprema za novu sezonu, Kostas je (kao svi igrači) odradio test na koronavirus. Pozitivan je. Nema simptome, ali je kod kuće kako bi se oporavio u izolaciji. Njegovo zdravstveno stanje sistematski nadgleda medicinsko osoblje našeg tima“, naveo je Olimpijakos.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram