EPA-EFE/CJ GUNTHER

Igor Kokoškov, novi trener Fenerbahčea, stigao je u petak u Istanbul kako bi preuzeo tim koji će u subotu početi pripreme za sledeću sezonu.

„Fenerbahče je svetski poznat brend. Ljudi širom sveta znaju za Fenerbahče. Moja glavna želja je da se zdravstvena situacija popravi kako bismo mogli da se fokusiraamo na košarku. Imamo mnogo novih igrača. Počinjemo nešto malo drugačije. Idemo korak po korak i nadamo se uspešnoj sezoni“, prenosi „Eurohoops“ reči kokoškova po dolasku u Istanbul.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Srbije je na klupi Fenera nasledio prijatelja Željka Obradovića, koji je sa timom iz Istanbula napravio najveći uspeh turske košarke, osvojivši Evroligu.

„Željko je moj prijatelj, životni i košarkaški mentor. Proveli smo mnogo vremena razgovarajući o košarci, razmenujući ideje i misli. Dobro sam informisan o tome šta da očekujem. Željko mi je preneo sjajne stvari o organizaciji i iskustvu treniranja ovde sedam godina.“

Prvi Igorov korak je upoznavanje sa igračima.

„Dolaze sa različitih strana sveta. Glavno je da prođu lekarske preglede kako bi uvideli da niko nije u kontaktu s virusom. Dakle, zdravlje je na prvom mestu, onda da ih okupimo kako bi se upoznali licem u lice. Uvek je drugačije kada imate komunikaciju sa momcima, licem u lice“, završio je Kokoškov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram