Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su titulu šampiona Grčke, pošto su na svom terenu pobedili Olimpijakos 87:82 u petom meču finala plej-ofa nacionalnog prvenstva.

PAO je u finalu uspeo da preokrene i od 0-2 u seriji dođe do 3-2.

Navijači „zelenih“ su ispunili „OAKA“ arenu u majstorici, a posle meča su uz baklje i pesmu proslavili novu titulu, nakon one koju su nedavno osvojili u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Dimitris Janakopulos, kontroverzni vlasnik Panatinaikosa, došao je na peti meč finala, uprkos suspenziji koju je ranije dobio.

Janakopulos je posle prve utakmice finala, u kojoj je Olimpijakos slavio, burno reagovao na društvenim mrežama zbog izbacivanja trenera Ergina Atamana.

Olimpijakos je uložio žalbu na Janakopulosov komentar, baš kao i sudijska organizacija, pa je vlasniku Panatinaikosa izrečena kazna od 30.000 evra i tri meseca suspenzije iz arena.

Međutim, Janakopulosa to nije sprečilo da se pojavi na petoj utakmici, jer je navodno prethodno uložio žalbu na izrečenu kaznu. Videćemo kakva će biti naredne odluka grčke lige.

Košarkaši Panatinaikosa stigli su do rekordne 40. titule u istoriji kluba.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kostas Slukas sa 29, dok je Džerijan Grent postigao 15 poena. U redovima Olimpijakosa istakli su se Alek Piters sa 21 i Kostas Papanikolau sa 18 poena. Srpski reprezentativac Nikola Milutinov u porazu svog tima zabeležio je 17 poena i 12 skokova.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare