Foto: Tanjug / AP Photo/Abbie Parr

Šakil O'Nil, legendarni košarkaš, žestoko je kritikovao Rudija Gobera, jednog od najboljih defanzivaca u NBA ligi, a potkačio je i Lebrona Džejmsa.

Nekada najbolji centar NBA lige smatra da je Gober precenjen kao defanzivac i smatra da bi titulu po tom parametru trebalo dodeliti Bemu Adebaju, koji je potcenjen.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nikad nisam mislio da je sjajan defanzivni igrač. Vidite, nema mnogo centara protiv kojih mora da igra odbranu. Što ne radi to sra*e protiv Jokića? On je visok 228 cm, naravno, ako polažeš pored njega izblokiraće te. Ali odbrana je za mene ako čuvaš tog momka (Jokića, prim. aut) i zaustaviš ga. Želiš da me impresioniraš? Zadrži Jokića ispod 15 poena. Sve to blokiranje slabije strane, to je kul. Ali to neće proći kod momaka kao što smo Jokić i ja“, rekao je O’Nil u jednom podkastu.

Gober je do sada tri puta biran za najboljeg odbrambenog igrača lige, dok je Adebajo baš protekle večeri zadržao Jokića na 12 poena.

Takođe, Šek je kritikovao Gobera i zbog napadačkog učinka.

„Da imam 42 godine, ja bih zarađivao Goberov novac. Dvanaest poena i osam skokova? Mogu da ostvarim to sr**e odmah sad. Zarađuje 250 miliona dolara. Prosečno postiže 12 poena“, zaprepašćen je Šek.

Legendarni centar je u toku razgovora potkačio i Lebrona Džejmsa.

„Čuo sam igrače da kažu, uključujući i mene, da se plaše Majkla Džordana. Čuo sam igrače iz Mariove (Čalmers, prim. aut) generacije da se plaše Kobija. Ali nikad nisam čuo bilo kog igrača da kaže da se plaši Lebrona“, istakao je O’Nil.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar