EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Neće biti srećni ni ljudi iz Efesa

Plejmejker košarkaške reprezentacije Turske Šejn Larkin propustiće završnicu Evropskog prvenstva, koja se igra u Berlinu, saopštio je selektor Turske Ergin Ataman.

PROČITAJTE JOŠ:

Košarkaš Efesa je u petak bio na magnetnoj rezonanci, koja je pokazala da je teže povredio šaku i da ne može da nastavi sa igrama za Tursku.

Larkin će morati na operaciju zbog čega će odsustvovati sa terena najmanje dva meseca. Larkin će propustiti i početak sezone u Evroligi, što će biti hendikep i za Efes.

„Za nas je ovo veliki šok. Očekivao sam da će se Šejn oporaviti i priključiti reprezentaciji, ali lekarski izveštaj kaže da je za njega Evropsko prvenstvo završeno“, rekao je Ataman.

Larkin se povredio na meču grupne faze protiv selekcije Crne Gore, ali je smogao snage da nastupi i protiv Španije u poslednjem kolu. Na Prvenstvu nije briljirao, te je prosečno beležio 9,2 poena po utakmici uz procenat šuta od 33 odsto.

„Izgubili smo mnogo odlaskom Larkina. Ali moj tim je dobar. Još imamo dobrih košarkaša“, dodao je Ataman.

Turska će u subotu od 12 sati u osmini finala igrati protiv Francuske. Pobednik ovog duela sastaće se u četvrtfinalu sa boljim iz meča Srbija – Italija, koji je na programu u nedelju od 18 časova.

BONUS VIDEO Macura o Jokiću, Miciću i timu Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar