Foto: Matias Horak/STARSPORT/2022

Nemci imaju prednost domaćeg terena, ali se očekuje i da Srbija ima veliku podršku

Foto: Nova.rs

Grupna faza Evrobasketa igrala se u četiri države, a reprezentacija Srbije bila je smeštena u Pragu, gde je upisala pet pobeda iz isto toliko mečeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Naši reprezentativci su u četvrtak uveče pobedili Poljsku sa 96:69, a već u petak ujutru su imali let za Berlin, gde će se igrati cela nokaut faza.

„Orlovi“ će u nedelju od 18 sati igrati protiv Italije, a istog dana igraće se i dueli Ukrajina – Poljska (12.00), Finska – Hrvatska (14.45) i Grčka – Češka (20.45).

Dan pre toga, odnosno u subotu, na terenu će biti Turska i Francuska (12.00), Slovenija i Belgija (14.45), Nemačka i Crna Gora (18.00) i Španija – Litvanija (20.45).

Ako planirate da letite iz Beograda do Berlina povratna avionska karta će vas koštati između 39.000 i 65.000 dinara (u slučaju da letite 11. septembra, a da se vraćate 19. na dan posle finala).

Ulaznice za mečeve osmine finala Evrobasketa koštaju najmanje 119 evra, a one podrazumevaju celokupan program. Znači za 119 evra možete pogledate četiri utakmice jednog dana osmine finala. Ako želite da pogledate samo jednu od dve sesije u jednom danu, odnosno dva meča osmine finala, moraćete da izdvojite najmanje 55 evra (ovo je sa popustom koji se dobija ako idete kao član četvoročlane porodice). Pojedinačna karta za meč Srbije i Italije ne može da se kupi.

CENE KARATA NA EVROBASKETU

Osmina finala:

Pojedinačne: 55 evra
Za više mečeva: 119 evra

Čevrtfinale:

Pojedinačne: 47-59 evra
Za više mečeva: 109 evra

Polufinale:

Pojedinačne: 79 evra
Za više mečeva: 179 evra

Finale:

Nema karata trenutno

*navedene su samo cene najjeftinijih karata

Najjeftinija karta za dve četvrtfinalne utakmice košta 109 evra, a ta faza takmičenja na programu je 13. i 14. septembra. Srbija bi u slučaju pobede nad Italijom u četvrtfinalu mogla da igra sa Turskom ili Francuskom. Za pojedinačnu za četvrtfinale morali biste da izdvojite između 47 i 59 evra (u zavisnosti od toga da li idete sa porodicom).

Karte za mečeve polufinala koštaju ukupno 179 evra (dva meča), a u toj fazi mogli bismo da gledamo veliki derbi između Slovenije i Srbije. Ukoliko želite da gledate samo jedno polufinale moraćete da izdvojite makar 79 evra.

Zanimljivo je da na sajtu FIBA trenutno ne mogu da se kupe karte za finale, a važno je napomenuti da su cene za prethodne faze bile mnogo manje ranijih meseci i nedelja, ali su sada jeftinije karte rasprodate.

photo: Matias Horak/STARSPORT
photo: Matias Horak/STARSPORT

Kada se sabere novac za put i karte za, nadamo se, tri meča Srbije (bez finala, jer nema karata trenutno), potrebno je da izdvojite najmanje 600 evra kako biste gledali „orlove“ uživo.

Na sve to dodajte i cenu smeštaja i trošak u Berlinu za osam dana, pa procenite da li se isplati. Sve cene karata možete pronaći na sajtu FIBA, preko koga možete i da kupite ulaznice za mečeve.

Srbija je u Pragu imala veliku podršku navijača, selektor Svetislav Pešić je nakon prve utakmice istakao da se oseća kao da reprezentacija igra na domaćem terenu, a očekuje se da veliki broj naših navijača sada ode i do Nemačke.

BONUS VIDEO Simonović: Bajka je igrati sa igračima kao što je Jokić 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare