Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Novica Veličković, kapiten košarkaša Partizana, izjavio je da još ne zna šta će biti sa njegovim karijerom i da li će sledeće sezone igrati.

„Ne znam šta da kažem. Tako je već četiri ili pet godina. Treniram, radim, nikad se ne zna sa mnom. Osećam se dobro. Tokom korone malo sam se bacio u biciklizam. Ta relaksacija je prijala mojim nogama. Prijala mi je ova pauza zbog porodice“, rekao je Veličković novinarima u dvorani „Mega Factory“ na oproštajnom meču za Dejana Milojevića.

PROČITAJTE JOŠ

Krilni centar osvrnuo se i na sezonu crno-belh i objasnio kako je on doživeo prekid takmičenja.

„Imali smo perfektnu sezonu i u ABA i Evrokupu. Imali smo dva poraza u ABA koja nisu morala da se dese, ali bili smo prvi u oba takmičenja. Igračima je bilo najteže sve ovo što se desilo. Brzo je došlo i prošlo. Ovi odoše za SAD, nismo se videli dva meseca. Bio sam umoran od priča šta i kako i ostaje velika žal za sezonom. Šta je, tu je. Dobar deo ekipe ostaće na okupu, dobro se poznajemo“, rekao je Veličković i dodao da smatra da je moguće da se ponovi prošla sezona.

„Iskreno verujem da moguće ponoviti sezonu kakva je bila. Ima li smo neverovatnu hemiju koju smo stvorili u prvom delu sezone. Stalno smo bili na gostovanjima i to nas je zbližilo. U svakoj utakmicui neko drugi je kliknuo. Dugo nisam video skup igrača u kom niko ne razmišlja o sebi, već o timu. Siguran sam da će hemija da se ponovi i sledeće sezone. Što se tiče rezultata, to niko ne može da garantuje“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Veličković je bio jedan od košarkaša koji igrao na oproštajnoj utakmici, koju je Mega organizvala u čast doskorašnjeg trenera Milojevića.

„Na prelasku iz juniorske u seniorsku košarku, Dejan mi je bio kao stariji brat. On je tada bio jedan od lidera Partizana i sa njim sam možda najviše napredovao. Dve sezone smo igrali zajedno. On je uvek bio taj koji je gurao i forsirao. Bio je pre svega saigrač i mentor. Bio mi je potreban za savete, za pomoć. Uvek je bio tu za mene. Na počcetku njegove trenerske karijere, vratio sam se košraci posle povrede i dosta mi je pomogao u oporavku. Verovatno sam i ja njemu pomogao malo kao najiskusniji igrač u timu klinaca koji su imali po 17-18 godina“, zaključio je Veličković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar