Foto: Vanja Keser / Starsport

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da ekipa vredno radi, sprema se, ali da je svestan kako neće biti lako da se nastavi sezona.

On je istakao i da situacija nije laka.

PROČITAJTE JOŠ

„I Evrokup i Evroliga i ABA liga su međunarodna takmičenja, a u svakoj zemlji je drugačije. I to znači da neće biti lagano da se sve skupi. Mi radimo, spremamo se i čekamo da nam neko kaže kako, šta, zašto i gde“, kaže Trinkijeri za Partizan TV.

Italijanski stručnjak je apostrofirao da je situacija u Americi „još jako teška“.

„Svi su ‘zaključani’, treniraju kod kuće. Mene ne zanima da igram sutra, ali želim da znam kad, da počnem sa pripremama. Možda vredi da se pripremamo za sledeću sezonu. Ovo neće proći lako“.

Trinkijeri, koji se pre četiri dana vratio u Srbiju, kaže da je vreme u karantinu proveo sa porodicom, gledao serije, ali i utakmice, iz sedamdesetih, osamdesetih godina.

„Ja sam provodio vreme u kući, sa decom, nije mi bilo teško jer sam želeo da budem oprezan. Situacija ide na bolje“.

On je istakao da je u Italiji svakog dana manje zaraženih, manje mrtvih,  a i bolnice se prazne, međutim, njega je zabrinulo stanje u Srbiji.

„Iskreno, ne bih nikome da držim lekcije, ali preplašio sam se, jer se ovde ponašaju ljudi kao da ništa nije bilo. A bilo je, tako da moramo svi da budemo oprezniji“, poručio je Trinkijeri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram