Foto: Starsport

Vasilije Micić, plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije zadovoljan je pobedom "orlova" nad Portorikom u polufinalu kvalifikacija za Tokio.

Srbija je u pretposlednjem meču beogradskog turnira pobedila Portorikance sa 102:84, a Vasa Micić je bio najbolji pojedinac u našem timu sa 21 poenom i osam asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je ovo bila jako teška utakmica za nas jer smo imali mnogo problema pred meč, onih očiglednih poput povreda. Uprkos svemu ne tražimo izgovore i pokazali smo da smo sposobni da igramo i sa igračima koje imamo. Bio sam srećan što sam osetio dobru energiju od svakog igrača i svaki je doprineo na pravi način. Zaboravljamo ovo danas i fokusiramo se na meč sutra“, kaže Micić.

Srbiji će protivnik u finalu kvalifikacija biti selekcija Italije, koja ima meč manje nego „orlovi“, jer ekipa Senegala nije došla u Beograd, a „azuri“ su pobedili Portoriko 79:59.

„Sutra ćemo igrati protiv veoma jakog protivnika. Imaju šest, ili sedam veoma kvalitetnih košarkaša. Neću da potcenjujem ostale. Igraju drugačije sa dvojicom visokih momaka koji mogu da razvuku odbranu, ali ovo je nešto što svi već znaju. Fokusiramo se na našu igru. Nije da ih nismo već gledali, svakog igrača iz njihovog tima. To su momci koji igraju Evroligu jako dugo. Imamo svoje kvalitete i moramo da iskoristimo to i ostanemo skoncentrisani do poslednjeg minuta utakmice“, kaže Micić.

Osvrnuo se i na probleme koje je imao sa ramenom…

„Osećam se spremno, ovo je deo naših karijera u kom moramo da se nosimo sa tim problemima (povredama). Ovo rame je nešto novo za mene, sa čim se nisam susretao ranije, ali verujem da će sutra biti sve ok, motrim na povredu sa lekarskim timom“, kaže Vasa.

Srbija i Italija se bore za mesto na Olimpijskim igrama u nedelju od 20 sati i 30 minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar