Foto: Printscreen Youtube

Edi Kasijano, selektor Portorika kaže da je ponosan na način na koji je njegov tim igrao protiv Srbije u polufinalu kvalifikacija za odlazak u Tokio.

Srbija je pobedila Portorikance sa 102:84 u Beogradu, ali je veći deo vremena srpski tim mučio muku da se odlepi i stvori neku osetniju prednost.

PROČITAJTE JOŠ:

Kasijano smatra da je veoma bitan detalj koji je presudio u okršaju dve, ne baš dobre odbrane, bio broj izvedenih slobodnih bacanja.

„Vrlo sam ponosan na svoju grupu. Takmičili smo se, veći deo tri četvrtine bili smo u igri, a sudije nas nisu ‘milovale’ faulovima. Izveli su 34 slobodna bacanja, a mi samo devet. Isisali su nam vazduh, igrali smo jaku odbranu. Šta možemo da kažemo, kad god smo mogli da se vratimo dobili smo faul. Nisu nam dali da odigramo kroz to i oba tima su se borila do kraja. Imamo mladu ekipu i prošli put kad smo bili u ovakvoj situaciji već je utakmica bila gotova jer je bilo 24:3. Mnogi od mojih igrača nisu imali ovakvo iskustvo, predstavljali smo Portoriko najbolje što smo mogli i nadamo se da ćemo biti bolji što možemo da budemo“, rekao je Kasijano posle utakmice.

Srbija je od 34 slobodna bacanja pogodila 30, ali je daleko više i napadala koš iz neposredne blizine zbog Petruševa, Marjanovića i prodora.

Tokom meča je Kasijanov pomoćnik dobio i tehničku grešku zbog žalbi na sudije, a porazom u Beogradu okončan je olimpijski ciklus Portorikanaca.

„Ja nisam prava osoba da procenjujem to kako radim svoj posao. Ovo su bile teške četiri godine. Igrači su dolazili i odlazili. Ono što ja radim je mnogo discipline i treninga. Mnogi momci to ne vole, ali ova mlada grupa je bila željna da se žrtvuje… Pripremamo se za budućnost da bi i sledeći trener imao dobru ekipu“, dodao je Kasijano.

Da podsetimo, Srbija protiv Italije u nedelju od 20 sati i 30 minuta igra odlučujući meč na putu ka Olimpijskim igrama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar