Košarkaši Crvene zvede osvojili su svoj četvrti Kup Radivoja Koraća u nizu nakon što su u finalu savladali Partizan rezultatom 85:79.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Crvena zvezda je lošije počela meč, ali je u četvrtoj četvrtini uspela da se odlepi i na kraju posle naleta Partizana sačuva prednost za novi trofej u ovom takmičenju. Najefikasniji je bio Rokas Giedraitis sa 17 poena, ali je u redovima osvajača trofeja najbolji bio Miloš Teodosić sa 16 poena i pet asistencija za indeks 27. Dvocifren je bio i Džoel Bolomboj sa 14 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji igrač utakmice bio je Zek Ledej sa 24 poena i šest skokva i indeksom 37, dok je Panter završio sa 20 poena, ali i katastrofalnom igrom u drugom poluvremenu nakon 18 poena u prve dve četvrtine.

Oba tima su krenula žestoko. Igralo se brzo i efikasno na obe strane. Poeni su se tokom prvih pet minuta meča nizali kao na traci. Ipak, crno-beli su prvi došli do osetnije prednosti posle trojke Pantera sa devet metara, kao i poena Nanelija, kada je tim Željka Obradovića došao do devet poena viška rezultatom 16:7.

Ipak, nisu crveno-beli dozvolili da se Partizan odlepi. Pogađali su redom Bolomboj, Davidovac i Mitrović za 16:13. Do kraja ovog perioda obe ekipe su pale u šutu, pa je rezultat bio 18:15 za Partizan.

Adam Hanga Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

U nastavku, usledila je treća trojka za Pantera koji je briljirao u tom periodu posle asistencije Kaminskog, a Partizan je uspeo da se odlepi i na 10 poena viška.

Kao i na početku meča, i ovoga puta je usledio brzi podgovor crveno-belih, i to, preko Teodosića i Lazića koji su trojkama smanjili prednost crno-belih na četiri poena zaostatka.

Od tog momenta, usledila je mnogo bolja igra crveno-belih. Na jednoj strani, Panter je nastavio da rešeta i došao je do 18 poena, dok je na drugoj glavnu reč vodio Teodosić koji je asistencijama i trojkama inicirao seriju poena crveno-belih. Zvezda je uspela da nadoknadi zasotatak i potpuno se vrati u meč za 43:44 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu smo videli obrnute uloge. Zvezda je prva zadala udarac preko Bolomboja, ali je tada krenuo sa spektakularnim potezima Ledej koji je držao crno-bele u egalu.

Ipak, od sredine treće deonice igralo se mnogo sporije, sa dosta faulova, a igrači su se borili za svaku loptu. Crveno-beli su zaigrali su bolje, pre svega u odbrani, i došli do +4, ali je Ledej u nekoliko navrata poenima sprečavao izabranike Janisa Sferopulosa da dođu do osetnije prednosti.

Miloš Teodosić Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

U ovom periodu Ledej je upisao četiri trojke, ali je neverovatni Teodosić nosio igru svog tima, pa je posle njegove trojke sa osam i po metara, Zvezda došla do sedam poena viška, a Partizan je uspeo da sa minus pet ode u poslednji period.

Partizan se u poslednjoj deonici žestoko mučio u napadu, a Zvezda je polako stvarala prednost. Delovalo je da će sredinom četvrte deonice kada je tim Janisa Sferopulosa došao došao do devet poena viška da reši meč, ali je Partizan dobrom odbranom i serijom grešaka došao do minus tri. Tu je Panter ušao u seriju promašaja i grešaka kojom je propuštena prilika za preokret, a Zvezda sa bacanja došla do plus sedam.

Pokušao je ukradenom loptom Avramović da vrati Partizan kada je fauliran u šutu za tri, ali to je bilo sve od crno-belih i Zvezda je došla do pobede.

 

 


Crvena zvezda – Partizan  85:79 (15:18, 18:27, 25:19, 17:16)

Dvorana: Čair: Sudije: Vladimir Jevtović (Beograd), Stefan Ćalić (Beograd), Aleksandar Milojević (Kruševac)

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 16, Hanga 6, Davidovac 5, Mitrović 8, Lazić 8, Bolomboj 14, Ilić, Nedović 9, Giedraitis 17, Kostić, Dos Santos 2

Partizan: Vukčević, Ledej 24, Avramović 9, Koprivica 4, Panter 20, Jaramaz , Naneli 10, Trifunović, Anđušić, Doužer 6, Kaminski 6

Crvena zvezda - Partizan 85:79

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar