Foto: Nebojsa Parausic/Crvena zvezda mts

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP Železnik u meču 23. kola ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić" rezultatom 101:71.

Zvezda je od samog početka pokazala da neće biti prostora za bilo kakvo iznenađenje. Crveno-beli su posle samo dva minuta igre imali prednost 10:2, i tu razliku su čuvali bez većih problema.

Fantastična partija Nenadića u tim trenucima održavala je FMP u igri, pa su početkom druge četvrtine uspeli da priđu na 38:35, i to je bilo sve od ekipe iz Železnika.

PROČITAJTE JOŠ...

Ubrzo su Davidovac i Lojd pogodili po trojku, vratili na +9, a samo dva minuta kasnije prednost je otišla na ogromnih 20 poena.

Od tog trenutka više dileme nije bilo, a pitanje pobednika crveno-beli su rešili u trećoj deonici, kada su ubacili 17 poena, primili četiri i otišli na preko 30 poena viška, pa je do kraja preostalo samo da sačuvaju vođstvo.

Prednjačio je Lojd sa 18, Dobrić je dodao 14, Noko je ubacio 13. U FMP-u Nenadić je ubacio 20 poena.

Ovo je crveno-belima bila 18. pobeda uz tri poraza, dok je FMP doživeo 13. poraz.

ABA liga, 23. kolo

Crvena zvezda – FMP 101:71 (35:27, 28:20, 17:4, 21:20)

Hala: Aleksandar Nikolić

Sudije: Dragan Porobić, Ivan Stefanović, Aleksandar Milojević

Crvena zvezda: Hol 5, Volden 7, Lojd 18, Uskoković 10, Davidovac 12, Lazić, Radanov 5, Dobrić 14, Simonović 7, Jagodić Kuridža 3, Kuzmić 7, Noko 13

FMP:  Lazarević 4, Čović 2, Izundu 3, Hends 6, Radovanović, Pecarski 8, Nenadić 20, Radonjić 8, Popović 5, Vasić 5, Macura 6, Đorđević 4

40′ Zvezda prebacila 100 poena

Crveno-beli stižu do 101 preko Uskokovića, a utakmica je završena sa 30 poena viška, 101:71.

39′ Uskoković sa penala promakao Zvezdu 100. poenu

Na 70 sekundi pre kraja crveno-beli su na 99 ubačenih.

37′ Sjajan prodor Uskokovića

Probio je odbranu bek Zvezde, sjajno provukao loptu i pogodio, potom je na promašaj Hola Noko odgovorio skokom u napadu i poenima, sa druge strane Radonjić je iz kontre pogodio za dva. Zvezda nije uspela da poentira nakon ofanzivnih skokova Noka, pošto je promašio dva šuta.

35′ Popović pogađa trojku

FMP je za pet minuta igre u četvrtoj deonici postigao više poena nego za čitavu treću, pošto je pogotkom Popovića došao do šest, dok je u trećoj deonici ubacio četiri. U narednom napadu Zvezde Izundu je napravio nesportski faul nad Nokom, Kamerunac pogodio ob apenala ali je Dobrić bio neprecizan prilikom polaganja.

33′ Konačno koš za FMP

Poeni Radonjića van linije 6,75, pa je sastav iz Železnika smanjio na 31, ali su promašili potom dva šuta, dok je Noko fauliran od strane Popovića, pogodio jedan od dva penala, 86:54.

31′ FMP još uvek bez poena

Zvezda je preko Uskokovića i Voldena stigla do maksimalnih 34 poena razlike, a tim iz Železnika još uvek nije ubacio nijedan poen.

Foto: Nebojsa Parausic/Crvena zvezda mts

Počinje četvrta četvrtina

29′ Radanov pogađa uz faul

Odlično je prošao uz čeonu liniju, pogodio na drugi obruč, tom prilikom ga je faulirao Izundu, a mladi košarkaš Zvezde je iskoristio dodatni penal, 78:51. Moglo je da bude još ubedljivije, ali je pokušaj Simonovića za tri izašao iz obruča, potom je Lazarević bio neprecizan sa distance, a u Zvezdinom napadu Izundu faulirao Uskokovića koji je sa penala crveno-belima doneo i 80. poen na utakmici, a razlika je porasla na 29 poena.

27′ Kuzmić vezao četiri poena

Nakon poluhoroga Zvezdin centar je došao do lopte u napadu nakon promašaja Dobrića. Potom je u odbrani faulirao Hendsa, koji je sa penala smanjio razliku na -24, 75:51.

25′ Loši napadi Zvezde i poeni Nenadića

Prvo je Dobrićeva trojka izašla iz koša, potom je Nenadić bio precizan za dva, nadovezala se Zvezda još jednim lošim napadom i izgubljenom loptom, potom je Đorđević promašio trojku, nije bio precizan ni Jagodić Kuridža, ali jeste Kuzmić poluhorogom,

24′ Zakucavanje Lojda, raste prednost Zvezde

Odlična akcija i zakucavanje Amerikanca doneli su crveno-belima 68:47, na to se nadovezao još jednu trojku (71:47), a FMP za prva četiri minuta nije postigao poene.

22′ Lojd pogađa trojku

Nakon što nijedan tim nije uspeo da pogodi koš u uvodna dva minuta, odlična akcija i sjajan protok lopte zatekao je Lojda u ćošku gde je bio sam, pa mu nije bilo teško da pogodi trojku i donese svom timu +19.

Počela je treća četvrtina

Prvi napad ima Zvezda, ali je Jagodić Kuridža promašio sa poludistance, nije bio precizan ni Pecarski, a nakon još po jednog promašaja sa obe strane Pecarski je faulirao Jagodića Kuridžu.

Strelci

U Zvezdi su poene postizali svi koji su ušli na teren sem Alekse Uskokovića, koji ima pet asistencija (kapiten Branko Lazić nije odigrao ni sekund), a prednjače Davidovac sa 12, Dobrić sa 11 i Lojd sa 10, dok su kod FMP-a najbolji Nenadić sa 18 i Pecarski sa osam.

Šta kaže statistika?

Crvena zvezda nakon prvih 20 minuta ima 10/16 za dva, 9/15 za tri, 16/19 sa penala, uz 13 skokova (četiri u napadu), 20 asistencija, pet ukradenih i četiri izgubljene lopte. Sa druge strane, FMP je pogodio 11 od 16 pokušaja za dva, 6/12 za tri, 7/13 sa penala, uz 10 skokova (četiri u napadu), devet asistencija, dve ukradene i devet izgubljenih lopti.

20′ Đorđević pogađa, FMP na -14, Macura faulirao Simonovića

Stefan Đorđević je smanjio prednost Zvezde na 14 poena, a na šest sekundi pre kraja poluvremena Marko Simonović je pokušao da zakuca, faulirao ga je Macura, a krilo Zvezde pogodilo oba penala i postavilo konačnih 63:47 nakon prvih 20 minuta igre.

19′ Šuterska rapsodija Nenadića

Prvo je Hol pogodio trojku iz ćoška, uzvratio je Nenadić svojim trećim pogotkom sa distance, a zakucavanjem Noka crveno-beli su došli do svog 61. poena na meču.

17′ Nenadić stiže do 15. poena

Stao je na liniju za slobodna bacanja, pogodio jedan od dva penala i smanjio razliku na 19 poena, nakon čega je i Lazarević bio precizan u poslednjoj sekundi napada, a trojkom Vasića gosti su prišli na 56:42-

16′ Zvezda na +20

Davidovac sa penala, Dobrić za tri, crveno-beli imaju 56:36.

15′ Raste prednost crveno-belih

Lendri Noko je sa linije za slobodna bacanja doneo maksimalnih +12 za crveno-bele, koji na sredini druge deonice imaju prednost 48:36. Tu prednost na +15 povećao je Dobrić trojkom iz tranzicije, a sa klupe FMP-a zatražen je tajm-aut.

14′ Vezane trojke Zvezde

Prvo je pogodio Davidovac, potom i Lojd za tri, pa je Zvezda za manje od minuta razliku vratila na +9, a potom nakon faula Popovića nad Nokom u napadu i nekoliko ofanzivnih skokova košem Dobrića došla do +11, 46:35.

12′ Sjajna rampa Macure, FMP na -3

Krenui je Radanov u prodor, Macura ga sačekao i izblokirao, a FMP zahvaljujući Nenadiću, koji je već ubacio 14 poena, prišao crveno-belima na samo tri poena minusa, 38:35. Prethodno, i Lojd je pogodio za tri.

Počinje druga četvrtina

Nakon prvih 10 mintua izuzetno efikasan meč, pošto je Zvezda ubacila 35, a FMP 27 poena.

10′ Zvezda čuva prednost sa početka meča

U uvodna dva minuta crveno-beli su došlo do 10:2, i od tad, uz nekoliko naleta FMP-a, čuvaju vođstvo bez većih problema.

8′ Simonović pogodio trojku o tablu, precizan i Pecarski

Faul Radanova nad Nenadićem, pogodio je jedno od dva slobodna bacanja. Sa druge strane Simonović je pogodio od tablu za tri poena (31:22), uzvratio je Pecarski.

7′ Zvezda odbila nalet FMP-a

Prišli su „panteri“ na samo tri poena minusa, ali je prvo Lojd postigao svoje prve poene, a potom nakon kontre i Radanov zakucavanjem Zvezdu odveli na 28:21.

6′ Zvezda na +10, Pecarski pogodio trojku

Ubacila je Zvezda 21 poen za manje od pola četvrtine, povela 21:11, ali je FMP prišao na -5 nakon trojke Pecarskog i veoma lepog zakucavanja Nenadića, 21:16. Odgovorio je Davidovac sa poludistance, 23:16, ali je Nenadić novim poenima vratio razliku na pet poena, 23:18.

4′ Lojd na parketu

Nije briljirao u Podgorici, bio je loš i protiv CSKA u Moskvi, pa će Zvezdin Amerikanac imati šansu da ponovo uhvati ritam protiv FMP-a. Što se dešavanja na terenu tiče, Lazarević je faulirao Davidovca i poslao ga na liniju za slobodna bacanja, 19:11.

3′ Đorđević prekinuo seriju Zvezde

Asistencija Čovića ostavila je Đorđevića na ziceru, pa je FMP stigao do četvrtog poena, ali je Volden sa penala vratio prednost na osam razlike, 12:4. Sa druge strane Dobrić je izgubio ravnotežu, Nenadić pogodio trojku, uzvratio je Davidovac, ali je Nenadić lepim prodorom razliku smanjio na 15:9.

2′ Faul Čovića nad Voldenom

Krenuo je Amerikanac u prodor, zaustavio ga je bivši plej Zvezde faulom a Volden pogodio oba penala, 5:2 za crveno-bele. Nakon dobre odbrane Zvezde Jagodić Kuridža je pogodio uz faul, realizovao slobodno bacanje, a nakon faula Lazarevića nad Nokom pri pokušaju alej-upa Kamerunac u redovima Zvezde sa penala je doneo svom timu osam poena viška, 10:2.

1′ Lazarević za FMP, Dobrić za Zvezdu

Crveno-beli imaju poen viška nakon brzog odgovora Dobrića na dva poena Lazarevića, 3:2.

Dobro došli na prenos meča 23. kola ABA lige između Crvene zvezde i FMP Železnika na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar