Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u trećem kolu A grupe kvalifikacionog turnira za juniorsko izdanje Evrolige i tako zauzeli prvo mesto na tabeli.

Obe ekipe su u meč ušle sa stopostotnim učinkom, pošto su savladali i Makabi i rumunski Kluž, pa je „večiti derbi“ dao odgovor na pitanje ko će imati priliku da igra utakmicu za plasman na finalni turnir.

Prema propozicijama Evrolige, na završnom turniru koji će u maju biti odigran u Kelnu zaigraće osam timova, od čega će tri dati finalne utakmice kvalifikacionih turnira u španskoj Valensiji, turskom Istanbulu i Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon što su mesto među osam obezbedili Barselona i Real Madrid, priliku da „overi“ kartu za Keln dobila je i Zvezda trijumfom nad Partizanom 80:64.

Već u prvoj četvrtini Zvezda je došla do 11:4, tih sedam poena razlike sačuvala do kraja prvih 10 minuta, a potom do poluvremena razliku povećala na plus 9 (39:30).

Pitanje pobednika crveno-beli su rešili početkom treće četvrtine, pošto je prednost otišla i na 15 poena viška (55:40), a košem Aleksandra Topalovića su igrači Zvezde stigli do 20 poena viška, pa je poslednjih 10 minuta odigrano bez rezultatskog imperativa.

Kod Zvezde Filip Branković je prednjačio sa 22 poena, dok je Ognjen Matović ubacio 13 a Filip Radaković 12. Kod Partizana Đorđe Jovanović je ubaico 13, a Mihajlo Petrović i Srđan Popović su dodali po 10.

Zvezda će rivala dobiti po završetku trećeg kola B grupe, gde Mega i Budućnost imaju po dve pobede, pa će u međusobnom duelu dati odgovor na pitanje ko će na megdan crveno-belima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar