Foto: Steffie Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia

Basketaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva koje se igra u Beču.

Srbija je u polufinalu bila bolja od selekcije Švajcarske sa ubedljivih 21:10.

Srbija će u nedelju od 19.30 igrati u velikom finalu protiv selekcije Austrije koja je sa 21:14 savladala Litvaniju za prvu medalju u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ

Naša selekcija je petostruki uzastopni šampion i imaće priliku da osvoji i šesto zlato u nizu na osmom Evropskom prvenstvu u istoriji ovog sporta. Pored toga ima i jedno srebro.

Najefikasniji je bio Stojačić sa osam poena, po pet su postigli Branković i Barać, dok je Kojić završio duel sa tri poena. Na drugoj strani je četiri poena imao Kazadi, po tri Leman i Dubas dok je bez poena ostao Jurkovic.

Od samog starta je bilo jasno da ovo neće biti neizvestan duel. Naši momci su na krilima sjajnih poteza Stojačića koji je u početku razigravao saigrače poveli sa 4:1, pa potom i velikih 8:2.

Usledio je jedini odgovor Švajcaraca koji su sa četiri poena u nizu smanjili na 8:6, ali nisu uspeli ništa više od toga.

Bilo je koliko, toliko neizvesno do 11:7 kad aje krenula kanonada Stojačića i ostalih koji su za čas došli do 17:7 i potom rutinski priveli meč kraju.

Srbija - Švajcarska 21:10

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare