Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar u Hrvatskoj rezultatom 77:84, u okviru 6. kola ABA lige.

Utakmica je bila veoma uzbudljiva, neizvesna i napeta, a crveno-beli su uz mnogo muke stigli do preokreta i veoma vredne i važne pobede.

Najbolji u timu Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 16 poena i tri asistencija, a upravo je on bio taj koji je vratio svoj tim u igru u prvom poluvremenu. U drugom delu se „probudio“ i Kodi Miler-Mekintajer, koji je meč završio sa 16 poena i četiri asistencije, dok je Uroš Plavšić imao 13 poena i četiri skoka. Pomogao je i Nikola Kalinić sa 10 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u ekipi Zadra bio je Marko Ramljak sa 19 poena i 11 skokova, dok je Amar Gegić bio sjajan sa 18 poena, a po 10 su dodali Karlo Žganec i Vladimir Mihailović.

Zvezda je sada na skoru 4-2 u ABA ligi, dok Zadar ima jednu pobedu i pet poraza.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Cedevita Olimpiju, dok Zadar ide na noge Krki.

Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

Na startu meča „pljuštale“ su trojke na obe strane, a Zadar je napravio veliku seriju i rano se odlepio. Zvezda je bila očajna na obe strane terena, pa je hrvatski tim uz sjajne procente šuta i za dva i za tri vodio sa 31:14 na kraju prve deonice.

Vodio je Zadar i sa 19 razlike početkom druge četvrtine. Tek je onda šansu dobio Dobrić i pokrenuo svoj tim, te kasnije i doneo preokret uz pomoć ostalih. Malo po malo je Zvezda topila prednost rivala u drugom periodu, Dobrić je doprinosio i u napadu, uglavnom trojkama, i u odbrani, dok je Davidovac isključen pre poluvremena. To nije omelo crveno-bele, koji su stigli do -3 na velikoj pauzi – 44:41.

Već početkom treće četvrtine Dobrić je pogodio trojku, a Kodi je sam napravio seriju 0:5 i Zvezda je konačno povela. Zadar je uspeo da se održi u igri, bilo je mnogo penala u trećoj četvrtini, a Ramljak je posle ofanzivnog skoka ubacio loptu u koš za novi preokret – 56:55. Međutim, Zvezda je nakon tajm-auta imala odgovor i u poslednju četvrtinu ušla sa +3, preciznije na semaforu je stajalo 60:63.

Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

Igralo se praktično koš za koš u poslednjoj četvrtini, dugo su se ekipe smenjivale u vođstvu, ali je Zvezda serijom 2:9 prelomila meč u svoju korist. Prišao je Zadar na 74:77, ali je Kodi odgovorio flouterom, a Teodosić je u sledećem napadu sjajno uočio i uposlio Dobrića koji je pravovremeno utrčao za lake poene. Već tu je bilo jasno da će Zvezda slaviti, pa Zadar u poslednjem minutu nije uspeo da napravi novu dramu.

Nakon poslednjeg zvižduka sudije, navijači su bili nezadovoljni time što je Zvezda išla na koš u poslednjem napadu, pa je Kalinić odgovorio tako što je stavio ruku za uvo.


Zadar – Crvena zvezda 77:84 (31:14, 13:27, 16:22, 15:21)

Dvorana: Krešimir Ćosić, Zadar; Sudija: Damir Javor, Uroš Obrknežević, Marko Mustapić;

Zadar: Mihailović 10, Val 6, Klarica 0, Gegić 18, Proleta 0, Žganec 10, Mazalin 9, Dundović 0, Ramljak 19, Gilbert 5, Torbarina.

Crvena zvezda: Miler-Mekintajer 16, Kenan 3, Teodosić 6, Mitrović 8, Lazić, Kalinić 10, Daum 0, Giedraitis 7, Plavšić 13, Davidovac 2, Dobrić 16, Jago 3.


ABA LIGA, 6. kolo

Subota

Partizan – Krka 96:63

21.00 Cibona – Dubai

Nedelja

12.00 Mega – Igokea

16.00 Borac Čačak – Split

18.00 Cedevita Olimpija – Budućnost

20.00 Spartak – Mornar

Ponedeljak

18.00 SC Derbi – FMP

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 77:84

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare